Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná v hořčicové směsi

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 263 kJ /
4 365 kcal
Bílkoviny195,65 g
Tuky324,45 g
Vláknina36,00 g
Cholesterol 591 mg
Sodík 5,79 g
Sůl14,01 g
Sacharidy149,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nadrobno nakrájenou slaninu opražíme, až vypustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Krok 2: Do mísy dáme mleté maso, přidáme rohlíky, které jsme předtím namočili do vlahého mléka a vymačkali. Krok 3: Maso rukama pořádně promícháme a přidáme sůl a koření. Sůl a pepř přidáváme opatrně podle druhu hořčice. Jakmile maso drží při sobě vyndáme ho z mísy a ještě zpracujeme. Vytvarujeme šišku a uhladíme ji rukou namočenou ve studené vodě. Krok 4: Pekáč vyložíme pečicím papírem, vložíme sekanou a potřeme připravenou směsí. Pečeme odkryté na 180 °C. Krok 5: V průběhu pečení potíráme směsí a podléváme pivem.

TIP: Z čeho upéct falešné karbanátky nebo sekanou

Zveřejněno 7. 4. 2012

Poznámka autorky Bahula

Zdroj: starý časopis Albert.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná v hořčicové směsi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0O6V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná v hořčicové směsi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0O6V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Chuťově nejlepší sekaná, co jsem kdy dělala.

Je luxusní a na potírání jsem přidal trochu chilli a bomba. :yes:

:-)<3:yes::yes: pěkný recept i foto:-K

Taky dělám trochu podobně-šišku/sekanou/;-)oválím v hladké mouce,potřu olejem a celou pomašluji plnotučnou hořčicí.Udělá to dobrou kůrčičku,bodík letí.:yes:

:-):yes:

Tak tuhle sekanou dělám často, je opravdu moc dobrá! :-K:-p a posílám bod

Moc dobrá sekaná :yes:, pochutnali jsme si ;-). Přidávám pouze fotečku, bodíka jsem Ti už dala předtím ;-).

Evi, přidávám foto. Dobrá sekaná, taková jemná, moc nám chutnala. Jen není tak křupavá napovrchu, jako klasická.;-)

:-p:-p:yes:

Tímhle jsem sekanou ještě nepotírala, ukládám, vypadá to lákavě a sekanou my mooc rádi ;-):-p:yes:
Ještě pochopila jsem dobře - hořčici dáváš i dovnitř masa, že?

:-pTo je dobrý nápad:yes:tohle vyzkouším;-):yes:

Mňam, to vypadá mooc pěkně. Já normálně potírám sekanou horčicí, aby nepopraskala, ale takovouhle směs, to musím vyzkoušet. :-p:yes:+

;-):-p:-)):yes::-K

:-):-K:yes:

Tak koukám jsme měli podobný oběd;-)

Tématické fráze:
aby sekaná nepopraskala, sekaná recept, směs ze sekané, sekana z jehneciho, pečení směsi na sekanou, sekaná aby nepopraskala, potěr na sekanou, aby nepopraskala sekaná, potěr na na sekanou, sekaná, jak péci sekanou, co udělat aby nepopraskala, dobrá sekaná, co se sekanou, jehněčí sekaná, recept sekana smes, směs na sekanou, sekaná potěr, potěr na domácí sekanou, jak udelat směs na sekanou, recepty na sekanou

Suroviny:
maso mleté, slanina, cibule, rohlík, mléko, česnek, tymián čerstvý, majoránka, petrželka, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, hořčice dijonská, pivo světlé, olej, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu