Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízky s mangoldem, sýrem a česnekem

Hodnocení receptu je 4,6 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie752 kJ /
180 kcal
Bílkoviny13,86 g
Tuky11,40 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 152 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy5,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mangold umyjeme, osušíme, 2 kusy dáme na seba a poskladáme v rukách na menší "balíček", do každého dáme niekoľko plátkov cesnaku. Krok 2: Syr prekrájame na menšie kúsky, aby sme mohli zabaliť do mäsa. Krok 3: Mäso osušíme, okoreníme, položíme na neho syr, mangold s cesnakom, preložíme, spichneme špáratkom. Krok 4: Obaľujeme v trojobale a veľmi pomaly smažíme vo vyššej vrstve oleja.

TIP: Mangold v naší kuchyni

Zveřejněno 8. 4. 2012

Poznámka autora magdalenka

Môžeme použiť aj iné mäso - kuracie prsia, alebo aj mäso bravčové, vhodné na rezne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízky s mangoldem, sýrem a česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kDmK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízky s mangoldem, sýrem a česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kDmK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Marie Svarcova: vďaka za reakciu, potešila ma.

:-)<3:yes::yes: Magdalenko moc pěkně jsi navařila , mám ráda mangold ve všech barvách ;-) Krásné foto :-K

Ďakujem...:-K

Takové závitky přímo miluju, jsou plné chutí, vypadají senzačně a nedají moc práce. Dokonalé ++:yes::-K

Moc krásně připravené papáníčko:-K+:-p:yes:

tejaja: díky, Terezko;-)

Miluju mangold :-p

:-p:yes::yes:

Jana Remkova: Janka, to je odroda s červenými stopkami, ale listy má úplne iné ako rebarbora´, pozri http://www.toprecepty.cz/album.php?id=1215 ;-)

tejaja: ale ano, všimla jsem si, že to píšeš, ale na odkazu od spegetky to vypadá úplně jako rebarbora. Kukni;-)

magdalenka: Magdalenko, hezký a dobrý recept:-p Znám, dělám, jen místo mangoldu používám listy špenátu. Máš 9.bod:yes:

Jana Remkova: Janka, nie rebarbora, podobné ako repa, je to príbuzný repy, nielen listami, ale aj koreňom-hľuzou, len tá je oproti repe malá. ;-)

tejaja: tak to koukám!! je to podobné, jako rebarbora!!:-O Spagi díky moc za ten odkaz!!

Mangold je naprosto nejvděčnější výpěstek z mé zahrádky. Protože loňský prosinec byl teplotně mírný, sklízela jsem těsně před vánocemi krásné baby listy a přidávala jsem je do salátu z kyselého zelí s rajčetem. Mangold je můj favorit a tenhle recept vypadá velmi chutně. Posílám bod:yes::-p:-p

tejaja:vravím, že som záhradník ako kozmonaut...

magdalenka: ak to vyseješ priamo do pôdy, predídeš tomu, že sa ti priesady neujmú alebo pri suchom počasí vyschnú. Je to ako s cviklou, tiež je úplne zbytočné ju predpestovať. Sejem mangold roky, ver, že je to zbytočné. ;-) Tie stopky Magdalenka, ak si vypestuješ sama, uvidíš, aké sú jemné ;-)

tejaja:teraz som mangold na varenie kúpila - taliansky a stopky sú dosť tuhé...to predpestovanie mi poradila Andrea, to je tiež taký Mičurin ako ty. Ja som len v počiatku zahradníčenia...;-)

magdalenka: magdalenka, sejem priamo von do pôdy, nepredpetovávam, keď sa dá siať vonku, tak ho vysejem. Stopky používam všede ako špargľu, teda všetky recepty so špargľou môžeš použiť, len to potrebuje ten stopkový alebo sa mu hovorí aj špargľový mangold. Tá drzhá odroda má tenké stopky. Tie sa upravujú zle. ;-)

také miluji mangold - na jaře zasadím, celé léto a podzim otrhávám (stále dorůstá - neobsahuje kys.šťavelovou)a v zimě si na něm ještě pochutnají srnky

tejaja: na tvoj popud som si kúpila semienka, teraz mi už za oknom klíči, som zvedavá, či sa mi ho podarí vypestovať...
prosím, čo robíš z tých stopiek? Ď.

Mangold - http://slovnik.vareni.cz/mangold/
http://www.ireceptar.cz/zahrada/uzitkova-zahrada/m...
http://slovnik.vareni.cz/mangold/

Je určitě lepší než špenát, který obsahuje příliš kyseliny šťavelové a někteří jedinci proto špenát nemohou

Jana Remkova: Janka, mangold je príbuzný repe a biologicky je oveľa hodnotnejší ako špenát, odhlidnuc od toho, že si olámeš listy, koľko potrebuješ, a rastie ďalej;-)

katerina 83: mangoldu sa darí všade, stačí mu voda, a ani na tú nie je náročný, nepolievam ho, ani keď je sucho. Skutočne sa ho oplatí pestovať. Široké stopky sa dajú pripravovať ako špargľa ( chřest ), preto doporučujem tento druh mangoldu.;-)

Krásné roládky!! "mangold" mi popravdě taky moc neříká, ale čerstvý špenát se dá koupit;-)

tejaja:neni to náročná zelenina chtěla bych si ho taky zasét nám se tam každé zelenině nedaří například brambory tam nejdou a mrkev to taky moc ne

suslajda: to by ma zaujímalo, prečo to uloží inak ako to človek napíše :-O Mangold sa seje, nie sadí, z jedného vrecúška ho máš habadej. Doporučujem zasiať mangold stopkový, ten so širokými stopkami. ;-) Je to úžasná zelenina, pestujem ju už roky :yes:

;-)moc pěkné řízečky leto si chci mangold zasadit na zahrádce snad se zadaří tyhle řízečky určitě vyzkouším:yes::yes:

:-p:yes::yes:

jj díky moc zkusím ho u nás sehnat ten recept je zajímavej :-)):-))

katerina 83: surový trošičku inak ako špenát, po uvarení skoro rovnako. Nám chutí a je úžasne zdravý. Pozri tu na TOP receptoch aj iné recepty s mangoldom, sú zaujímavé. Prípadne googluj.

Tématické fráze:
kuřecí maso s mangoldem, kuřecí roláda s mangoldem, kuřecí prsa s mangoldem, kuřecí maso na mangoldu, mangold s kuřecím masem, mangoldem, recept kuřecí stehenní řízek, mangold jako řízek, kuřecí maso a mangold, vepřové maso s mangoldem, typy na kuřeci řizek, kuřecí plné rizky šunka se sýrem, kuřecí plněné s mangoldem, kdy se sadí špenát, rebarbora nebo mangold, česnekové kuřecí řízky, top recepty mangold, kuřecí maso z mangoldem recept, smazene rizky s cesnekem asyrem, co sejem po cesneku

Suroviny:
řízky kuřecí, sýr, listy mangoldu, česnek, sůl, pepř mletý, vejce, mouka hladká, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu