Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

3-Barevný mazanec

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly spleteme do copu a upečeme.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 494 kJ /
4 898 kcal
Bílkoviny121,28 g
Tuky191,34 g
Vláknina46,10 g
Cholesterol 1,27 g
Sodík 915 mg
Sůl2,06 g
Sacharidy588,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažné smetany, droždí, 1 lžíce cukru a 2 lžic polohrubé mouky necháme vzejít kvásek. Krok 2: V míse smícháme zbylé ingredience na těsto, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. To rozdělíme na 3 díly (dva stejné a jeden trochu větší). Krok 3: Každý díl "obarvíme" zapracováním uvedených ingrediencí. Do největšího dílu těsta patří mandle a ořechy. Krok 4: Všechny díly necháme 40-60 minut kynout (lehce poprášené, zakryté, na teplém místě). Krok 5: Každý díl vyválíme na cca 70 cm dlouhý váleček a ze všech dílů spleteme cop. Na plechu necháme kynout ještě aspoň 15 minut. Krok 6: Poté mazanec potřeme rozšlehaným bílkem nebo celým vejcem, posypeme mandlemi a pečeme na 180 °C po dobu 30 minut. Zda je upečený, vyzkoušíme špejlí, po vyjmutí musí zůstat suchá. Kdyby povrch příliš tmavl, zakryjeme alobalem. Krok 7: Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme.

TIP: Jak na kynuté těsto

Zveřejněno 8. 4. 2012

Poznámka autorky Kanyla

Recept je z čsp. GURMET (duben 2012) a je vynikající, i když trochu pracnější.

Původně to měl být věnec, ale nebyla po ruce kulatá forma. V případě, že byste chtěli věnec, dejte doprostřed formy misku dnem vzhůru, celé to potáhněte pečicím papírem a cop kolem misky otočte (bude bránit tomu, aby se střed věnce spekl k sobě).

Díl těsta, do kterého patří madle a ořechy je větší proto, že k ostatním dílům se přidává ingrediencí VÍC, tak aby pak nebyl "chudák" a velikostí se rovnal zbylým dvěma.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

3-Barevný mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8pP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

3-Barevný mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8pP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Pěkný recept :yes:+

Kamilko možná bych k té mrkvové části ještě kápla červenou potravinářskou barvu:-8i když je používám co nejméně, raději vůbec:-8Ale asi by vynikla více ta trojbarevnost;-)

moc pěkný a zajímavý receptík+bod:-p:-O:-O:yes::-)):-K

Děkuji moc za pochvaly :-8 Právě ho jdu posnídat - a tím s Velikonocemi končím :-D
Kdybyste ho někdy někdo dělal, přidejte fotku, zajímmalo by mě, jestli lze dosáhnout lepší oranžové (v té mrkvové části) ;-)

;-)Zajímavý nápad:-*vypadá dobře:-)):yes:

Zrovna dneska brzy ráno jsem ho studovala:-O:-O:-):-):-) vypadá skvostně, ale dnes už nepeču:-!:-!:-D:-D nebo že bych jo:-8:-?
Podařil se Ti na 1+:yes::yes:

Krásná a zajímavá práce:yes::yes:

Ten je krásný:yes:

jééé:-):-):-) já ho tam taky viděla, tedy v Gurmetu, ale nechtělo se mi s ním "babrat":-D ty ho máš parádní:yes::yes::yes::-K

Moooc hezkééé! A zajímavé!;-)

Tématické fráze:
mrkvový mazanec, mazanec ze smetany, mazanec s ořechy, jak obarvit vánočku, jak vyvalet mazanec, mrkový mazanec, gurmet velikonoční mazanec, mazanec se smetanou, mazanec s mrkví, velikonoční mazanec top recepty, germet recepty velikonoce, barevný pečený věnec, mazanec recept, velikonoční mazanec ze smetany, mazanec-recept, mazanec mrkvový, mazanec ze smatany, obarvení těsta mrkvou, trojbarevná vánočka, velikonoční mazanec s ořechy

Suroviny:
smetana 12%, droždí čerstvé, cukr třtinový, mouka polohrubá, mouka hladká, vejce, žloutek, máslo, cukr vanilkový, citron, sůl, mák mletý, mléko, cukr třtinový, skořice, mrkev, rozinky, rum, mouka hladká, mandle sekané, bílek, vejce, mandle sekané, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu