Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opilé řízky s medvědím česnekem

Další z variací na oblíbené řízky je pro milovníky pikantních chutí kombinace vepřového masa a medvědího česneku. Maso marinujeme v červeném víně s ďábelským kořením a česnekem. Před smažením obalujeme v ochuceném těstíčku.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení v marinádě

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení v marinádě)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 038 kJ /
1 204 kcal
Bílkoviny19,22 g
Tuky110,50 g
Vláknina1,90 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,45 g
Sůl3,42 g
Sacharidy8,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme marinádu, do které naložíme maso. Smícháme 50 ml červeného vína (zbytek použijeme do těstíčka), olivový olej, ďábelské koření, 1 lžíci nasekaného medvědího česneku (zbytek opět použijeme do těstíčka), sůl a pepř dle chuti. Krok 2: Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme a nejlépe den předem naložíme do marinády a dáme do lednice. Krok 3: Druhý den vyjmeme naložené maso z lednice a necháme chvíli odstát při pokojové teplotě. Krok 4: Nachystáme těstíčko na obalování. V míse spolu prošleháme vejce, zbylé červené víno (100 ml) i zbytek nasekaného medvědího česneku, najemno nakrájenou jarní cibulku, osolíme, opepříme, přidáme hladkou mouku a vymícháme hladké těstíčko. Krok 5: Jednotlivé řízky obalujeme v těstíčku a ve strouhance. Osmažíme a podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Zveřejněno 9. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilé řízky s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDAM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilé řízky s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDAM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Moc lákavé - ukládám k vyzkoušení.:-K

Jídlo i recept vypadá velice dobře:-p+:yes:

Jana Remkova:Kraslice od našich kluků:-K, vlastnoruční, jsou to šikulkové.

Kadlik:Taky bych raději na čerstvý... ale kááám;-(

Taky mně napadlo, že ten sušený medvědí česnek je celkem na prd... Už si chodím na čerstvý! Ale bohužel - zasychá, a je skoro bez chuti. Katastrofální sucho u nás!!! Jinak to vypadá papatelně!;-)

Krásně velikonoční!:-)

:-):yes:+

Vypadá to fantasticky, určitě to bude moc dobré :-p:-O;-):yes:

:-K;-):-p:yes:

Krásny recept!

rebeka:;-);-):-D

To vypadá moc hezky;-):-p:yes:

ten medvěd sušený:-? nebo... neříké, že tam kromě micáků roste i medvěd.. to už by bylo moc:-//:-D:-D:-D:-D
vypadá to dooodst dobře:-p:-p:yes::-)

... aj ta krajta, to bude dobrota;-);-);-)

:-p:yes::yes::-)):-)):-K musím vyzkoušet, fajn rcp:-)

Tématické fráze:
medvědí řízek, opily rizek, maso s medvědím česnekem, recept s medvědím česnekem, krkovička s medvědím česnekem, na maso z medvědího česneku, řízky s medvědího česneku, medvědí česnek recepty, maso naložené s medvědím česnekem, naložené maso v medvědím česneku, maso naložené v medvědím česnek, maso s medvedim cesnekem recepty, naložená krkovice v medvědím česneku, rizky, veprove palce s medvedim česnekem, nakládané maso v medvědím česneku, krkovice s medvědím česnekem, rizky s cesnekem, nalozene maso s medvědím česnekem, kotlet s medvedim cesnekem

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, víno červené, česnek mědvědí, koření ďábelské, olej olivový, cibulka jarní, mouka hladká, sůl, pepř mletý, strouhanka, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu