Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 513 kJ /
5 620 kcal
Bílkoviny513,42 g
Tuky265,08 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 2,11 g
Sodík 3,66 g
Sůl8,94 g
Sacharidy280,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou cibuli si podusime na másle a smícháme s přidaným prejtem, pomerančovou štávou, pomerančovou nastrouhanou kůrou, brusinkami, piniovými jadérky,nasekanou šalvějí nebo jinými bylinkami,solí a pepřem. Omyjeme a osušíme krůtí maso, podélně ho nakrojíme (neprořízneme). Nádivku poté pěkně rozdělíme na maso, zarolujeme a svážeme. Připravenou roládku zprudka nejříve opatrně orestujeme z obou stran na velké pánvi, aby se nám masíčko pěkně zatáhlo a poté ji dáme do vymazaného pekáčku a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 90 minut. Během pečení masíčko přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme vývarem. Krok 2: Na těstíčko si smícháme hladkou mouku s vejcem, kurkumou, máslem a 50 ml vlažné vody. Vytvarujeme kouli a chladíme ji zabalenou v potravinové fólii na 30 minut v lednici. Krok 3: Pečínku zatím vyjmeme z pekáčku a necháme ji chvíli vychladit. Krok 4: Vychlazenou kouli poté rozválíme a pečínku do ní zabalíme. Těstíčko s masovou roládou potřeme rozkvedlaným žloutkem a vložíme zpět do pekáčku, poté zvýšíme tepotu trouby na 220 stupňů a pečeme dál ještě přibližně 35-40 minut to zlatova a občas podlijeme výpekem. Krok 5: Nakonec pečínku upečenou v těstíčku, pokrájíme na plátky.Podáváme se šťouchaným bramborem s restovanou cibulkou nebo s bramborovou kaší, opečeným bramborem apod. Zdobíme brusinkami a bylinkami, podle své fantazie.

Zveřejněno 9. 4. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Přidala jsem špetku kurkumy,aby recept byl naladěn do jarních barev Velikonoc.

Prejt jsem dostala v sobotu v práci,tak jsem ho hned použila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DP55

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí prsíčka s brusinkovou náplní, piniovými jadérky a šalvějí v křupavém zlatavém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DP55

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

:-O:yes::yes::yes::yes::yes:

:yes::yes::-))

No nádhera, ukládám:yes::yes:. Moooc mňamózní:-p

Majenko, jednak jsem opravdu volila postup,jak byl uveden,ale kdyby se peklo masíčko takovou dobu v těstíčku, asi víš, jak by těstíčko, popraskalo, zvtrdlo a nedalo by se pak krájet a šťávička by nebyla žádná i proto jsem postupovala přesně podle zdroje z časopisu Katky, opravdu je to velmi chutné a měkoučké vše. Štávička na pekáčku zůstává,masíčko se peče, 90 minut, pustí štávičku za podlévání, výpekem pak podléváme dál,pak jen na chvíli pečínku vyndáš,zabalíš v těstíčko a ponoříš opět do výpeku a pečeš,podléváš zase výpekem, šťávu máme ještě dnes a moc dobrou, chce to ale vyzkoušet, pak uvidíš:-K;-)

Nebylo by lepší dát masíčko rovnou do těsta a péct v troubě? Takhle je už šťávička z masíčka pryč:-pJinak zajímavý receptík:yes:

Tématické fráze:
krůtí prsíčka recepty, krůtí plátky v těstíčku, krůtí plátky na šalvěji, nejlepší krůtí prsíčka recepty, krůtí plátky se šalvějí, krutí maso s piniovymi orisky, napln do prsiček, masicko v testickou, krůtí prsíčka recepty s brusinkami, kruti maso se salveji, krůtí plátek v těstíčku, testíčko z kurkumy, masicko v testicku, oříšky v těstíčku

Suroviny:
prsa krůtí, máslo, prejt, pomeranče, brusinky, ořechy piniové, šalvěj, sůl, pepř, cibule, vývar, mouka hladká, vejce, kurkuma, máslo, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu