Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z kuřecích jatýrek s pikantní příchutí

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 573 kJ /
854 kcal
Bílkoviny79,96 g
Tuky38,77 g
Vláknina12,36 g
Cholesterol 2,24 g
Sodík 362 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy38,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na masovém mlýnku pomeleme cibuli, poté i uvařená vychlazená drůbeží jatra, přidáme utřený česnek, rajčatový protlak, olivový olej, bylinky, čerstvý pepř a sůl podle chuti. Pak přidáme trochu červeného vína. Vše důkladně promícháme a dáme do chladu nejméně na 3 hodiny,ale ideální je nechat vše v chladu do druhého dne. Krok 2: Podáváme s pečivem, nebo na topinkách. Já jsem opekla kolečka chleba na pánvi a paštikovou pomazánkou jsem je potřela. Současně jsem podávala i pomazánku na čerstvém pečivu. Krok 3: Ale jinak se dá udělat tato pomazánka i ze všech druhů jater.

Zveřejněno 14. 4. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Pomazánka nám moc chutnala, přidali jsme si jednu drcenou sušenou chilli papričku.Bylo a je to moc výborné. Kdo nemá rád ostré, může přidat naopak třeba lžičku brusinek. Zase je to jiná chuť a také dobrá kombinace.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z kuřecích jatýrek s pikantní příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zp78

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z kuřecích jatýrek s pikantní příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zp78

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

fiha určitě to zkusím:-):yes:

Díky všem, jste milí,potěší to:-K:-p

pěkná pomazánka:-p:yes::yes::-K

:-O:-O krása, játra máme rádi:yes::yes:, ukládám +

:-Kzase další krásná pomazánka do sbírky:-p...díky Ivi,;-):yes::yes::yes:

Děkuji Aničko, už jsem ji tam přehodila;-)

Také tady mám pomazánku z drůbežích jater.Ta Tvá vypadá moc dobře:-p+:yes:Jen si ji Ivuš přehoď do kategorie Pomazánky,ať taková dobrota nezapadne;-):yes:

jaluma36 nemusí, může být i troška vody,vývaru,já měla asi na dně vína a mělo to šmrnc, jinak dle každého:-):-K

Ivčo velmi pěkné. :-p:yes: Kdysi jsem někde měla taky recept na podobnou pomazánku, myslím, že to bylo z italské kuchyně. Možná ji někde najdu a zkusím;-)

:-p, asi bude dnes k večeři...:-K

chci se jen zeptat,musi byt tam to vino?:-)

Tématické fráze:
pikantní kuřecí jatýrka, pikantni pomazanka k vinu, recept na pikantní kuřecí jatýrka, pikantní paštiková pomazánka, pikantní jatýrka, pikantní kuřecí pomazánka, marshmallow pomazánka

Suroviny:
játra kuřecí, cibule, protlak rajčatový, koření oregáno, bazalka čerstvá, libeček, olej olivový, sůl, pepř, česnek, víno červené, chilli paprika čerstvá

Přidat fotografie receptu