Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 029 kJ / 1 919 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,42 g |
| Tuky | 54,44 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 455 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 304,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot:
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny cca 5 minut na nejvyšší výkon elektrickým šlehačem. Postupně přímícháme mouku s práškem a olej.Upečeme v hlubším plechu piškot. Krok 2: Krém:
Vyšleháme šlehačky se ztužovači do tuha,jemně vmícháme vanil. cukr a zakysanou smetanu. Krok 3: Upečený piškot hustě pokapeme kávou a rumem smíchaným s mandlovým aroma.Krém rozdělímě na 2 díly. 1 díl krému rozetřeme na piškot,poté poklademe piškoty a ty také hustě pokapeme kávou a rumem, natřeme na ně zbytek krému a posypeme kakaem. Krok 4: Takto připravené řezy dáme vychladit do lednice, nejlépe do druhého dne.
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny cca 5 minut na nejvyšší výkon elektrickým šlehačem. Postupně přímícháme mouku s práškem a olej.Upečeme v hlubším plechu piškot. Krok 2: Krém:
Vyšleháme šlehačky se ztužovači do tuha,jemně vmícháme vanil. cukr a zakysanou smetanu. Krok 3: Upečený piškot hustě pokapeme kávou a rumem smíchaným s mandlovým aroma.Krém rozdělímě na 2 díly. 1 díl krému rozetřeme na piškot,poté poklademe piškoty a ty také hustě pokapeme kávou a rumem, natřeme na ně zbytek krému a posypeme kakaem. Krok 4: Takto připravené řezy dáme vychladit do lednice, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 15. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkové řezy (variace na Tiramisu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGvn
Moje poznámka
Šlehačkové řezy (variace na Tiramisu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGvn
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 17 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí piškoty
Marjet před 3 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 5 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 6 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 6 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 6 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 7 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 7 hodinami
Tématické fráze:
tiramisu řezy na plech,
tiramisu rezy,
řezy tiramisu,
šlehačkové řezy,
tiramisu řezy recept,
tiramisove.rezy,
řezy se šlehačkou,
top recepty slehackove rezy,
tiramisu recept,
řezy s tiramisu,
recepty tyramisa,
slehackove rezy recept,
řez tiramisu,
řezy jako tiramisu,
tiramisu rez,
tyramisu řezy,
tyramisa recept,
tiranisu,
mandlove šlehackové rezy,
šlehačkove řezy na plech
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
olej,
kypřící prášek,
šlehačka,
cukr vanilkový,
smetana zakysaná,
ztužovač šlehačky,
piškoty,
rum,
mandlové aroma,
káva,
kakao
Komentáře (13)