Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové kornoutky

Sušené ořechové kornoutky, plněné čokoládových krémem, se tradičně připravují na Vánoce, ale jsou tak lahodné, že si je rádi připravíte i na nějakou rodinnou oslavu či sešlost. K přípravě tohoto cukroví je potřeba trochu zručnosti, ale odměnou vám bude neodolatelná chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min + 2 dny sušení

90 min (90 min příprava, + 2 dny sušení)

Suroviny pro 50 kusů

50kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 012 kJ /
4 066 kcal
Bílkoviny56,00 g
Tuky292,03 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy272,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z tvrdého papíru vystřihneme 50 čtverců o rozměru 7x7 cm. Čtverce smotáme do kornoutků a zajistíme lepicí páskou. Místo papírových kornoutků můžeme použít formičky na kornoutky, ale papírová varianta je úspornější. Krok 2: Z mletých ořechů, moučkového cukru, bílku a rumu ručně zpracujeme těsto a vyválíme z něj plát o tloušťce 2 mm. Pokud se těsto při válení lepí, podsypeme jej moučkovým cukrem. Plát těsta nařežeme na čtverce o rozměru 6x6 cm. Krok 3: Každý čtverec obtočíme kolem papírového či kovového kornoutku a spoj mírně přitlačíme, aby se kornoutek nerozevřel. Krok 4: Takto připravené kornoutky naskládáme na tácek vyložený pečicím papírem spojem dolů a necháme 2 dny sušit v teplejší místnosti. Krok 5: Papírové nebo kovové kornoutky opatrně vykroutíme a špičky i okraje ořechových kornoutků namočíme do čokoládové polevy. Necháme zaschnout. Krok 6: Čokoládu na krém rozpustíme ve vodní lázni a necháme mírně zchladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně do něj zašleháme rozpuštěnou čokoládu. Společně důkladně vyšleháme do nadýchaného krému. Krok 7: Do cukrářského sáčku vložíme řezanou špičku a sáček naplníme krémem. Krok 8: Připravené kornoutky naplníme krémem a uchováváme v chladu.

TIP: Neodolatelné oříškové trubičky

Zveřejněno 30. 8. 2008

Poznámka autorky Hella

Sušit můžete různě, třeba ohřát v troubě, vypnout a nechat zavřenou přes noc, nebo na radiátoru nebo na nahoře na skříni.

Nemáme-li kovové formičky na kornoutky, můžeme si je sešít z tvrdého papíru nebo spojíme dva růžky na formičkách na mini kremrole a děláme šátečky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové kornoutky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6mW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové kornoutky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6mW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Dobrý den, kornoutky vypadají krásně, ale vadí mi to vejce :-O, když je to nepečené.

krasne kornutky idem odskusat:-))

Ivaver: Kornoutky balené po 3 jsou dost velké. Tady jsou použity zdobící špičky, které se vkládají do látkového nebo plastového zdobícího sáčku. Pokud si je budete kupovat, vybírejte takové, které mají špičku pokud možno bez zářezů, nebo mají zářezů jen málo. Dělejte "těsto" z poloviční dávky, abyste jich tolik nepotřebovali a až uschnou, znovu použijte na druhou část.

Dobrý den, kornoutky vypadají úžasně. Ráda bych je zkusila, ale nemám na to formičky. Na netu jsem našla jen větší v sadě po třech. Poradíte mi prosím, kde by se daly sehnat tyhle malé kornoutky v sadě alespoň po 20-30ks?
Děkuji

pavlinka a maminka 5. 1. 2013 20:50
ahoj tady pavlinka a maminka tohle cukroví je velmi dobrý je skoro mé nejoblíbenější.

a.d.e.a: Dají se jíst hned, nebo za týden, kdykoliv. Nejsou tvrdé, nepotřebují změknout, ani se nepromáčí. Trvanlivost se odvíjí jen od trvanlivosti másla v krému.

Po naplněním krémem jsou hnedka měkké? Nebo je musíme nechat ještě několik dni odležet? :-p

A.d.e.a, toto cukroví peču na oslavy během roku, pro mě to není vánoční pečivo.

Inspirace na Vánoce je nádherná. Už teď se těším.

Lucie, ten komentář tady přibyl ještě v době, kdy se tady známkovalo jako ve škole. To už je ale minulost. Já osobně nemám s kritikou žádné problémy, jsem naprostý amatér a ráda se přiučím. Každý tady - i ty - máš možnost svůj výrobek vyfotit a jít se svojí kůží na trh.

kornoutky jsou hezký. ale polemizovat o tom, proč dá někdo špatnou známku je trochu praštěný, ne? jako se líbí mi, jinému se líbit nemusí. nikdo není povinen to zdůvodňovat, nebo vysvětlovat.
třeba umí udělat krásnější, to nikoho nenapadlo? :-p

Vypadá to velmi dobře posílám bodík.Si šikulka.;-)

paráda :-)):yes:

Dooga, sušička mi připadá zbytečná. Stačí udělat i den předem, záleží na tom, jak silně jsou vyválené. Já je dám sušit na plech a ten dám nahoru na skříň, aby to nepřekáželo. Pokud je v místnosti teplo, druhý den jsou zaschlé. Aby byla jistota, že půjdou dobře sundat, tak asi v polovině sušení formičkou uvnitř lehce pootočím . Kdyby se to náhodou přilepilo, můžu to sundat a poopravit, ale většinou to jde dobře sundat. Nemusí to být suché na kost, stačí když po sundání s formičky drží tvar a krém uvnitř. Navíc, pokud namočíte konce do čokolády tak ta to taky zpevní.

Hellu, myslíš, že by schnutí šlo urychlit v sušičce na ovoce?

Tématické fráze:
kornoutky recept, kornoutky, vánoční cukroví kornoutky, kornoutky cukroví, cukroví kornoutky, vánoční kornoutky, medové kornoutky, medové kornoutky recept, recept na kornoutky, kornoutky se sněhem, nepečené kornoutky, kornoutky plněné sněhem, vanocni cukroví fotogalerie, vánoční trubičky recept kornoutky, krem do kornoutku, fotogalerie vánočního cukroví, vánoční cukroví medové kornoutky, formičky na kornoutky, formičky na kornoutky, recept kornoutky

Suroviny:
ořechy vlašské, cukr moučkový, bílek, rum, cukr, máslo, čokoláda, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu