Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcipán ze Salka

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 393 kJ /
1 767 kcal
Bílkoviny120,00 g
Tuky63,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 1,40 g
Sůl3,20 g
Sacharidy180,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše zpracujeme dohromady na hmotu podobnou pastelíně. Pokud lepí, přidáme prosátý moučkový cukr. Krok 2: Barvit můžeme přidáním potravinářské barvy s kapkou vody. Použijeme na potahování dortů, výrobu kytiček, lístečků atd. Je možno ho uchovat v chladničce dobře zabalený v potravinářské folii. Pokud přece jen časem velmi ztuhne, stačí ho nastrouhat, jen si navlhčit ruce a znovu zpracovat.

Zveřejněno 30. 8. 2008

Poznámka autorky Hella

I takto netradičně je možno ozdobit roládu. Stačí jí stočit kratší stranou, překrojit napůl, postavit a máme na ozdobení 2 dortíky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marcipán ze Salka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDnk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marcipán ze Salka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDnk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Mohu jen doporucit, trosku narocnejsi na zapracovani, ale vysledek luxusni, pevna a chutove vynikajici hmota, delala jsem poprve a povedlo se

Chtěla jsemse zeptat udělala jsem ''marcipán'' podle tohoto receptu ale je příliš tvrdý a když ho chci válte tak se rozpadá co mám dělat ?

Coralin: Glukoza nebo sirup je sice dobrá rada, ale kde je třeba na malém městě koupit? Pravděpodobně jsi použila můj recept http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipa..., tak se ti pokusím poradit. Já osobně bych přidala ještě cukr, pokud je to mokrý, pokud by to bylo suchý, tak bílek nebo vodu. Ale já osobně se domnívám, že tady došlo k zásadní závadě a to, že mandle nebyly dost jemně mleté. Pokud nebyla mandlová moučka dostatečně jemná, může se to rozpadat. A už vůbec si nedovedu představit, jak se to bude chovat po vyndání z mrazáku. Jako nejjednodušší věc bych ti poradila, abys tuhle hmotu využila na něco jiného (receptů s marcipánem uvnitř je tu dost, např. http://www.toprecepty.cz/recept/8272-listove-uzlik...) a pokud jí budeš chtít přece jen použít na dort, tak to vyválej přesně podle tvaru dortu a polož jen nahoru a boky udělej z krému nebo tak něco.

Coralin:možná bys mohla přidat glukózu, nebo pšeničný - či kukuřičný sirup, aby hmota dostala tu správnou vláčnost.....;-)

Prosím o radu, dělala jsem pravý marcipán z mandlí a hodně se drolí, je takový jakoby mokrý a rozpadá se, dala jsem ho do mrazáku, nechci dělat dort hned, poradíte mi čím by se to dalo zachránit? Zkouštím to poprvé. dělala jsem recept 120g mandlí, 120g cukru, 1 bílek chutná to dobře, jen se to rozpadá. Díky moc za radu

Ahoj, recept je úžasnej, určitě vyzkouším. Jsem začátečník a tak bych se jenom chtěla zeptat, čím je ten marcipán obarvený. Myslím jestli práškovou, nebo tekutou barvičkou? A mám si nejprve tu barvu rozmíchat v trošce vody? Nebo rovnou na marcipán. Moc děkuji za odpověď :-)

borbet113: Samozřejmě jdou potahovat brambory z piškotů. Ale co je lepší, to je věc názoru, každému vyhovuje něco jiného. ;-)

Ahojky, měla bych dotaz. Dá se tato marc. hmota použít i na potahování brambor z piškotů?? Je na ně lepší hmota ze suš. mléka nabo z krupičky?? Děkuji za info...:-)

tatanka212 25. 11. 2012 09:40
Aneta:zvířátka z "marcipánu" jsou dělané z mléčné hmoty vyrobené ze sušeného mléka cukru sirupu tresti a barviv
pravý marcipán je z mandlí a cukru, podíl mandlí nejméně 25% chuťově nám chutná spíš ta mléčná hmota:-K

chtěla bych se zeptat, jestli marcipán který se běžně prodává v obchodech(třeba zvířátka nebo různé ovoce) je pravý nebo falešný a jestli je v chuti mezi pravým a falešný velký rozdíl, popř. jaký..? :)

Majký: To mě mrzí, nevím, co bylo špatně. Jedině mě napadá, jestli už nebylo Salko zatuhlé (když začíná cukernatět - zkontroluj datum spotřeby).Já jsem z tuhostí marcipánu žádný problém neměla. Asi by bylo vždycky potřeba přisypávat sušené mléko do Salka a regulovat tak jeho tuhost.

Tak jsem dneska udělala dort, stál mě hoodně úsilí. Dělala jsem čtyrlístek-bez formy, takže vyřezávání nožem podle namalovaný šablonky. :-) Tohle byl ještě med, když došlo na potahování, myslela jsem, že vyletím z kůže. Marcipán se šíleně drolil, vůbec nedržel u sebe. Ikdyž jsem ho propracovala znovu a znovu, výsledek byl stejný-nešel ani vyválet. Tak nevím co bylo špatně. Poradítě někdo? Nakonec se přeci jen zadařilo a nějakým způsobem jsem potáhla.. Nevíte proč to nešlo?

Hella: Děkuju moc. :-) Snad se dílo zadaří. :-)

Majký: Nedoporučuju ho nahřívat v mikrovnce, není tam tuk, který by to rozehřál. Pokud bude hodně tuhý, namoč si ruce trochu ho promni a propracuj. Určitě to bude stačit. ;-)

Hella: Tak jsem nakonec sehnala úplně všechno a před chvilkou jsem dodělala přesně podle receptu. :-) Mám zabaleno v potr. folii, obarvené a odpolko se vrhnu na postavičky. Dort budu dělat zítra a tak se mi zdá, že marcipán je na potahování dost tuhý. :-( Neztuhne mi do zítra úplně? Abych se nemusela "zdržovat" tím, že bych ho strouhala a musela propracovávat znovu? Mám ho před tím než budu zítra potahovat dát třeba na chvilku do mikr. trouby, aby trochu povolil? Nebo co mi poradíš?
Potahuji úplně poprvé a tak bych to nerada pokazila. :-) :-(
Děkuj za odpověď. :-)

Tématické fráze:
výroba marcipánu, marcipán recept, recept na marcipán, výroba marcipánu recept, nepravý marcipán, recept na výrobu potahovaného marcipánu, recept na výrobu marcipánu, potahovani dortu marcipanem, cukroví z marcipánu, cukroví ze salka, marcipán výroba, výroba marcipánových kytiček, čím obarvit marcipán, potahování dortu marcipánem video, myš z marcipánu, vaření salka, marcipánové cukroví, recept marcipán, recepty na marcipán, domaci vyroba marcipanu

Suroviny:
mléko sušené, salko, olej, tresť mandlová sladká, voda

Přidat fotografie receptu