Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placky se zelím

Bramborové placky jsou "jídlo chudých" dřívějších dob a zároveň luxusní pochoutka pro dnešní strávníky. S kysaným zelím a pomaštěné domácím sádlem zmizí bleskurychle z talíře. Zapijte je studeným pivem a sami poznáte tu lahodu.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Starejmena Starejmena

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 732 kJ /
2 087 kcal
Bílkoviny39,00 g
Tuky104,00 g
Vláknina23,50 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 2,03 g
Sůl5,00 g
Sacharidy237,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme. Krok 2: Smícháme se zelím, které jsme vymačkali a pokrájeli nadrobno a moukou. Vypracujeme těsto. Krok 3: Z těsta tvoříme placičky, které pečeme na suché plotýnce nebo pánvičce z obou stran, pomastíme je sádlem.

Zveřejněno 23. 4. 2012

Poznámka autora Starejmena

Dělala je moje babička - jsem spokojený, povedly se mi skoro jako jí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové placky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqmR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové placky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqmR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:-K:-<3

:yes::yes::-K

pipre:taky pěkný a děkuju

Toto neznám:-Oa moc se mi placky zamlouvají:-p+:yes:

Chválím, chválím, chválím. Poslední dobou mě chutnají jednoduchá jídla a léty odzkoušená:yes:

Já na ty placky dostala takovou chuť, že jsem si je musela udělat:-) Protože jsem dělala manželovi francouzké brambory s uzeným masem, část brambor jsem použila na placky a zelí jsem měla doma také, jen jsem všechno dělala z poloviční dávky. Musím říct, že jsem si opravdu pochutnala:yes: Zkusila jsem do poloviny přidat ještě kousky uzeného a bylo to také moc dobré. Jen ty s uzeným se už nepekly tak úplně nasucho, protože jsem placičky tvarovala mastnými prsty, smočenými v roztopeném sádle :-) Zasloužený bodík jsem dala už dřív:yes: Přidávám foto.

Ja tiež vyskúšam;-)Dobrý nápad,lokše robievam,ale s tou kapustou som ešte neskúšala:-O:yes:

:-p:yes:

Vaclav Fronek:Děkuju taková podpora těší tak zkusim brzy přidat další:-)

Vyzkoušíme :-p:yes:

Mildo, neboj. Vypadá to dobře a jedle a věz, když zvedá palec nahoru i Janička R., tak je to tutový. I já to vyzkouším. Je to takové vesnické obi jídlo a to mi sedí. +bodík 8

starejmena 23. 4. 2012 21:11
Jana Remkova: Dámy děkuji všem,doma se po nich hned zaprášilo.Tak díky;-)

:-p:yes::yes:

:-KVypadají nádherně:yes::yes:

Ze syrových brambor placky nasucho dělávám, ale z vařených a ještě se zelím, to jsem ani neslyšela a moc mne to láká, určitě to vyzkouším. Líbí se mi, že jsou tam jen dvě chutě - zelí a brambor, úplně to stačí, na plotně se aspoň koření nepřipálí a pak omastit sádlem, to musí být dobré:-p.:yes:

Tématické fráze:
bramborové placky s kysaným zelím, placky se zelím, bramborový placek se zelím, bramborové placky, placky z brambor a zelí, placek se zelim, bramborové placičky se zelím, placky ze zelí, bramorové placky, branborové placky, bramborové placky se zelím a uzeným, recept na placky se zelím, placka se zelím, placičky se zelím, placky z bramborové kaše se zelim, placky ze zelím, bramborové lokše se zelím, bramboráky se zelím, bramborové placky s uzeným, recept bramborové placky

Suroviny:
zelí kysané, mouka hladká, brambory, sádlo, sůl

Přidat fotografie receptu