Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

V pánvi vyuzená krůtí prsa s křenovou remuládou

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 542 kJ /
369 kcal
Bílkoviny11,88 g
Tuky29,98 g
Vláknina1,68 g
Cholesterol 297 mg
Sodík 551 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy11,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí řízky osolíme a potřeme lehce olejem. Krok 2: Fotopostup: na dno pánve si dáme piliny, přes ně vložíme upravený hliníkový tácek, který potřeme olejem a na něj pak maso. Krok 3: Utěsníme alobalem a dáme na vařič (zapneme digestoř, ale kouří to opravdu malinko, tak se nemusíte bát). Necháme rozpálit a pak stáhneme teplotu na polovinu a necháme cca 10 minut udit. Krok 4: Pak opatrně otevřeme, rychle obrátíme maso, aby nám kouř nevyprchal a stejnou dobu ještě udíme. Krok 5: Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a vložíme ještě na 10 minut do rozpálené trouby dojít. Krok 6: Na marinádu si smícháme křen, smetanu, majonézu, hořčici, posekané vejce a okurky, kopr a osolíme, opepříme.

Zveřejněno 25. 4. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Funguje to perfektně, nemusíte se bát. Udíme takto i lososa a je to bezkonkurenční chuť.

http://www.toprecepty.cz/recept/21081-losos-vyuzen...

Jako přílohu jsem měla http://www.toprecepty.cz/recept/26845-babovicky-z-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

V pánvi vyuzená krůtí prsa s křenovou remuládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OJJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

V pánvi vyuzená krůtí prsa s křenovou remuládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OJJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

:yes::yes::-K několikrát jsem tak udila "Pastrami", a bylo skvělé :-) bukové piliny mám od sousedky (má kousek lesa), Dávám je na pánev podliji vodou a nechám nasáknout.:-)

Dnes mi přijdou bukové piliny,a pak recept zkusím v hluboké pánvi WOK

Dnes mi přijdou bukové piliny,a pak recept zkusím v hluboké pánvi WOK

Super :yes::-O:-p Tento receptík mi unikl.Ukládám.

Andrejko, to vyzkouším a kdybych si nevěděla rady, tak Ti písnu, jo? Děkuji za nápad:-K:-K:-K

BILKOVAI:Přesně tak;-), ale nemělo by se nic stát. Já ho tam nedávala, ale pro sichr. Každý má pánev z jiného materiálu.

Andrejko a proč? Aby se pánev nezničila? Děkuji za radu:-K

BILKOVAI:Ivet, dej si raději na dno pánve pod piliny alobal;-). A díky:-K

Zírám a nemám slov:-O:yes: Nechápu, jaktože mi toto skvostné uzení uniklo:-// Vynikající nápad:yes::yes::yes::-K

varilamyskakasicku:Nemusíš mít bůh ví jakou udírničku, jak píšu, stačí pánev, kastrol nebo dortová forma a to máš celoročně po ruce;-) A díky:-K

Remuládu si ukládám,tu udírničku musím někde najít, kde je více místa zkusit, tady bych měla udírnu na celý rok v bytě,ale máš nápad zase moc prima, remuládka je moc krásná:-K;-);-)

Hell.:je to divné, ale ja fakt nemám hoblík...:-(

Magdalenko já bych na to poleno šla s hoblíkem :-) Ten se snad najde v každé domácí dílničce :-)

Baví mě v kuchyni experimentovat a tahle úprava je fakt skvělá. Určitě vyzkoušejte;-). Děkuji za komentáře:-K

Tedy Andrejko:-D Tvé experimenty:-O:-Ojeden lepší než druhý:yes::yes:parádní receptík;-)+:yes:

rcp se mi moc líbí:yes::yes::yes::-K

Super nápad, moc se mi to líbí:yes:.

Parádní vychytávka na moc fajn jídlo:yes::-p+:yes:

Lámem si tu hlavu, ako a čím by som nastrúhala poleno...nejaké čerešňové poleno mám pri krbe určite, vlani sme likvidovali strom...
si úžasne kreatívna...:yes:

návštěva 25. 4. 2012 12:47
Vypadá to moc lákavě, ale napadá mě, jestli to není karcinogenní... :-(

Andrejko, ty Tvoje "kousky" mi dávají! Určitě výborný pokrm. . . :-p:-K+

1974andrea: No vidíš:yes:, tak vyzkouším na chalupě, tam i ty piliny budou a lépe se pak vyvětrá :-8

Petra Ku.:Petruš, to nevím, možná někde v Obi jo, my si je děláme sami, stačí nahoblovat jedno polínko a je toho na celej rok;-)

Andri, a ty piliny se dají někde koupit? Vedle máme truhlářství, ale tam jedou v jiných typech stromů :-)

zizala:Můžeš i v jakémkoliv starém kastrolu, formě na dort nebo plechové krabici od sušenek, je to úplně jedno;-)

O tomhle uzení už jsem četla několikrát, ale ještě nevyzkoušela, nemám totiž vhodnou pánev. Ale určitě na to jednou taky dojde řada. Zatím ukládám, abych to pak nemusela hledat ;-):yes:

hanahcotton:A máš to za chvilku;-)

Jana Remkova::-D:-)) Je moc dobrá, taková trošku pikantnější;-)

:-O:-O tak to je parádní tip na uzení...a já si tolikrát posteskla, že nemáme udírnu;-)

Andreo, když vidím tu remuládu, mám mokré až kolena!:-D Bezvadný recept!:yes::yes:

Tématické fráze:
pokrmy z krůtích prsou, jak udit na pánvi, vyuzeno, jak udit v pánvi, uzení masa na pánvi, piliny na uzení obi, panev na uzeni, jak udit na pilinách, jak udit kruti maso, uzení v wok, vyuzené maso je kyselé, krůtí prso recepty, jak vyudit krutí maso, jak udit lososa na panvi, kuřecí prsa uzení, receptař prima napadu uzený olej, udíme krůtí maso, udit na pilinach, domaci uzeni lososa na panvi, recepty na uzení pilinami

Suroviny:
prsa krůtí, sůl, olej, křen strouhaný, smetana zakysaná, majonéza, hořčice hrubozrnná, okurky sterilované, vejce, kopr, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu