Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smrt čokoládou - dort k výročí svatby

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenny

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 340 kJ /
3 188 kcal
Bílkoviny63,78 g
Tuky202,64 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 1,52 g
Sodík 614 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy266,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme ve vodní lázni a dáme nalámanou čokoládu,vše spojíme,pak odstavíme-tohle si uděláme jako první. Krok 2: Celá vejce ušleháme s cukrem,pak přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem.Nakonec do těsta přiléváme vlažnou směs-čokoládu a máslo (vodní lázeň) a pak zakysanou smetanu. Krok 3: Těsto dáme do formy, zakryjeme alobalem a pečeme. Krok 4: Po upečení korpus jednou prokrojíme a natřeme polevou, totéž uděláme i na boky a na vrch korpusu. Zdobíme dle vlasní fantazie.

Zveřejněno 28. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smrt čokoládou - dort k výročí svatby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53mY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smrt čokoládou - dort k výročí svatby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53mY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:-p;-):-O:-K:yes:

holky díky...

Bibinka:děkuji,Bibi...;-)

Jenny, překrásný dortík si vykouzlila, asi pro nějaké svatebčany-je takový netradiční a ta růžička je jako živá. Máš 8.bod:yes:

Jana Remkova:Ano ztuhne,jenom se potom výborně krájí a je velmi jedlá ! Má naprosto skvělou chuť smetana a čokoláda na vaření Figaro ,jí dává velmi dobré chuťové vlastnosti.Takže kromě ozdoby je to také pochoutka.:-D
Jinou polevu na dorty a koláče už nedělám.Nemám ji vyzkoušenou na drobné pečivo,když vyzkouším tak napíšu.

Jenny: díky! Já dělám z tabulky čokolády a 2-3 lžic mléka. Taky super;-)

Jana Remkova:ano,ztuhne...ale není jak prkno,je hezky ohebná,jen namočíš nůž do teplé vody a krájíš...:yes:;-)

:-);-):yes::yes::yes:+

:-D:-D:-D:-D dnes velmi originální názvy!:-D Nehledě na krásu díla;-) jen se zeptám..ta čokoláda ztuhne?

spagetka:Já nic takového neslavím,abych manžela nepřivedla do rozpaku,že už je to tak dlouho!:-((

jdu slavit:-D:-D:-K:-D:-D:yes::yes::yes:

Veronika.Hrozna::-D:-D:-D a Janča nedá a nedá:-8:-D:-D;-)

mischelinka: Ty taky,huš!:-D

rebeka:Huš,dáš pokoj! ;-)

Tuto polevu mám odzkoušenou a je naprosto skvělá !
Výborná je z také z čokolády na vaření Figaro ,hořké a nebo obyčejné na vaření. Nemusí být 50% !:-p

Tématické fráze:
dort k výročí svatby, výročí svatby a jejich názvy, dorty k výročí svatby, čokoládová smrt, dort k výročí, dort čokoládová smrt, dort vyročí svatby, 40 vyroči svatby, dort k 40 vyroci svatby, čokoládová smrt recept, dorty na svatbu, dort na vyroci svatby, dorty k výročí, čokoládový dort smrt čokoládou, dorty na výročí svatby, dort ke 40 výročí svatby, dorty výročí svatby, dort k 25 výročí, dort k 25 výročí svatby, dorty k výročí svatby-fotogalerie

Suroviny:
máslo, vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, smetana zakysaná, smetana

Přidat fotografie receptu