Knedlík z domácí pekárny
Guláš, vepřová pečeně se zelím nebo svíčková na smetaně? Tato jídla si prostě bez klasického českého kynutého knedlíku neumíme představit. Podle tohoto receptu zvládneme zadělat těsto pomocí domácí pekárny a vykynuté už ho jen vytvarujeme a uvaříme knedlíky jako z pohádky.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 034 kJ / 247 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 14,45 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 3,31 g |
Sůl | 8,25 g |
Sacharidy | 18,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny nalijeme mléko, pokud budeme dávat vejce, tak ho v mléce rozšleháme. Pokud vejce nedáme, tak do mléka dáme lžíci olivového oleje.
Krok 2: Zasypeme moukou, přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím.
Krok 3: Pekárnu nastavíme na program Těsto.
Krok 4: Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly, vytvarujeme dvě šišky a zakryjeme utěrkou, necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 5: Mezitím do hrnce nalijeme trochu vody. Až začne vřít, dáme pařáček a knedlíky na něj naskládáme.
Krok 6: Vaříme v páře asi 25 minut, průběžně doléváme do hrnce vodu.
Krok 7: Zkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z knedlíku musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Zveřejněno 31. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlík z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ69
Moje poznámka
Knedlík z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ69
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 7 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 10 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 3 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 7 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 11 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 12 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 14 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 14 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 14 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 16 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
kynutý knedlík z pekárny,
kynuté knedlíky z pekárny,
kynuté knedlíky v pekárně,
houskový knedlík z pekárny,
nejlepší recepty z domácí pekárny kynutý knedlík,
bramborový knedlík domácí,
knedliky z pekarny na chleba,
houskový knedlík v pekárně,
kynutý knedlík v pekárně,
houskové knedlíky z pekárny,
domácí kynutý knedlík,
domaci bramborovy knedlik,
houskové knedlíky v pekárně,
bramborovy knedlik z domaci pekarny,
bramborove knedliky z domaci pekarny,
domácí bramborové knedlíky,
rychlé recepty pro domácí pekárnu,
domácí pekárna-knedliky,
kynutý knedlík houskový z pekárny,
domácí knedlík bez droždí
Suroviny:
mléko,
olej olivový,
sůl,
cukr,
droždí sušené
Komentáře (47)