Knedlík z domácí pekárny
Guláš, vepřová pečeně se zelím nebo svíčková na smetaně? Tato jídla si prostě bez klasického českého kynutého knedlíku neumíme představit. Připravte vláčné knedlíkové těsto pomocí domácí pekárny, které stačí už jen vytvarovat a uvařit v páře.
Suroviny pro 2 kusy
2 střední nebo 3 malé knedlíky
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 034 kJ / 247 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 14,45 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 3,31 g |
| Sůl | 8,25 g |
| Sacharidy | 18,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny nalijeme mléko. Pokud budeme dávat vejce, tak ho v mléce rozšleháme. Pokud vejce nedáme, tak do mléka dáme lžíci olivového oleje.
Krok 2: Mléko zasypeme moukou a přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím.
Krok 3: Pekárnu nastavíme na program Těsto. Zapneme a necháme pekárnu vypracovat a vykynout těsto.
Krok 4: Po vykynutí těsto vyklopíme a rozdělíme na dva díly. Vytvarujeme dvě šišky a zakryjeme utěrkou, necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 5: Mezitím do hrnce nalijeme trochu vody. Až začne vřít, dáme do hrnce pařáček a knedlíky na něj naskládáme.
Krok 6: Vaříme v páře asi 25 minut, průběžně doléváme do hrnce vroucí vodu.
Krok 7: Jestli je knedlík hotový vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Po vytažení z knedlíku musí zůstat špejle čistá a suchá, bez zbytků těsta.
Zveřejněno 31. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlík z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ69
Moje poznámka
Knedlík z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ69
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 33 minutami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory na cibulce se zelím
lukadu před 15 minutami
Langoše z Maďarska
nomia před 29 minutami
Buchta Rafaelo
Thebes před 37 minutami
Domácí vánočka
JanaPav před 1 hodinou
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 1 hodinou
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 12 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 13 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 13 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 14 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 15 hodinami
Tématické fráze:
kynutý knedlík z pekárny,
kynuté knedlíky z pekárny,
kynuté knedlíky v pekárně,
houskový knedlík z pekárny,
nejlepší recepty z domácí pekárny kynutý knedlík,
bramborový knedlík domácí,
knedliky z pekarny na chleba,
houskový knedlík v pekárně,
kynutý knedlík v pekárně,
houskové knedlíky z pekárny,
domácí kynutý knedlík,
domaci bramborovy knedlik,
houskové knedlíky v pekárně,
bramborovy knedlik z domaci pekarny,
bramborove knedliky z domaci pekarny,
domácí bramborové knedlíky,
rychlé recepty pro domácí pekárnu,
domácí pekárna-knedliky,
kynutý knedlík houskový z pekárny,
domácí knedlík bez droždí
Suroviny:
mouka hrubá,
mléko,
olej olivový,
sůl,
cukr krystal,
droždí sušené
Komentáře (54)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Rychlý, chutný a jednoduchý.
http://artsyteree.blogspot.com/
Já pařím v parním hrnci, potom je potřeba buď spodek knedlí (JEN spodek) natřít olejem, aby se nepřichytily na dno, nebo dát na dno kousek pečícího papíru - na ten se knedle nikdy nepřichytnou. Po upaření propíchat špejlí, aby unikla pára a aby se nezdrcly...
Pečící papír můžete dát i na ten kovový pařáček co používáte v obyčejném hrnci.