Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Putimská vepřová pečeně

Hodnocení receptu je 5,0 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 565 kJ /
374 kcal
Bílkoviny42,40 g
Tuky16,75 g
Vláknina2,60 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy12,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a zakápneme citronovou šťávou. Krok 2: Dáme do zapékací misky, přidáme šalvěj, nebo bobkový list, poklademe na kostky nakrájenými jablky a mírně zalejeme vodou. Krok 3: Pečeme přiklopené doměkka, sem tam obrátíme, ke konci poklici sundáme a ještě chvíli dopékáme na barvu. Krok 4: Maso vyjmeme a jablka rozmixujeme.

Podáváme s rýží.

Zveřejněno 28. 4. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Jedna porce přibližně obsahuje:

21g bílkovin, 12g tuku, 7g sacharidů, 1,1 g vlákniny

Omlouvám se za nepříliž kvalitní foto. To sluníčko jsem měla v celém bytě, špatně se fotilo..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Putimská vepřová pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Opj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Putimská vepřová pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Opj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Kombinaci jablek naslano a šalvěje mám ozkoušenou a je velmi dobrá.:yes:

Anna Kocikova::-);-)

Tohle já neznám a nedělávám;-):-D:-D
Recet se mi moc líbí:-p:-K+:yes:

;-)zajmavé:yes::yes:+8

:yes::yes:

ladouch: Díky, máš recht!! KORIANDR!!:-)) Je možné, že ani mi by nechutnal. Celkově mi nějak mimořádně nechutná třeba rukola a jiným ano.;-) Ale pokud to nevzkouším, nebudu moct posoudit:-( Takže bude asi i v Egyptě, co?;-) Krmí tím velbloudy, nebo co?:-D

Jana Remkova: Byl to koriandr a tymián, ten koriandr teď cpou do všeho, přitom je to bylinka, kterou jsme měli ve všem v Tunisu a vůbec není od nás a navím mě nechutná.

jablka+šalvěj, to je skvělá kombinace:yes::yes:

Zajímavé:yes:určitě vyzkouším;-)

Jablíčka k masu mám ráda :yes:+

spagetka: protože nenííííí!!!:-D:-D:-D:-D Jéé, tak nevím, jestli to byl kardamon já a moje paměť...:-8

Proč ti šalvěj leze na nervy? Ta naopak ukklidňuje :-D:-D:yes::yes:
Kardamom přece běžně dáváš do do perníků, do pečiva;-);-)

spagetka: No, ta šalvěj mi leze na nervy.:-(( Máme tady zelenou petržel, oregano, sem tam čerstvou majoránku, bazalku a rozmarýn. Teď jsem koukala na kluky v akci, dávali do sekané bylinky, které jsem nikdy neviděla.. Jak to bylo..kardamon? Nebo tak něco? A ta sekaná z plece se mi fakt líbila.;-) Mimochodem, já jsem byla velmi mile překvapená chutí toho jídla:-p

Tohle znám i dělám. Dáváme obojí, jak bobka, tak šalvěj ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
vepřová kýta recepty kluci v akci, putimské maso, putimská vepřová plec, putimské vepřové žebírko, vepřová kýta kluci v akci, putimská vepřová kýta, vepřová pečeně recepty, vepřová pečeně kluci v akci, putimské žebírko recept, putimský plátek, putimský vepřový plátek, kluci v akci vepřová pečeně, vepřové žebírko putimské, vepřová pečeně, putimská omáčka, putimská pomazánka, recepty z vepřové plece kluci v akci, putimský řízek, putimské žebírko, putimské nudličky

Suroviny:
kýta vepřová, olej, jablko, šťáva citronová, šalvěj, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu