Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Benátské risi e bisi

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 085 kJ /
3 127 kcal
Bílkoviny105,87 g
Tuky138,93 g
Vláknina36,62 g
Cholesterol 195 mg
Sodík 2,24 g
Sůl5,51 g
Sacharidy346,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si jemný masový vývar, ve kterém chvilku oblanšírujeme hrášek (mražený jen natolik, aby nebyl uvnitř studený) a scedíme. Hrášek odložíme a vývar udržujeme horký. Krok 2: Cibuli a parmskou šunku nakrájíme na velmi drobné kostky, česnek nasekáme.
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a šunku a chvilku restujeme. Přidáme nasekaný česnek a ve chvíli, kdy se rozvoní, přisypeme suchou rýži. Smažíme dále, až se zrnka rýže obalí tukem a lehce zprůsvitní. Přilijeme dvě sběračky vývaru, aby byla rýže ponořená. Stále promícháváme a jakmile se tekutina začíná odpařovat, opět dolijeme dvě sběračky vývaru. Proces opakujeme 15 minut a poté přidáme blanšírovaný hrášek. Krok 3: Pokračujeme v míchání a postupném přilévání vývaru až do doby, kdy je rýže uvařená na skus a konzistence pokrmu krémová (5-10 minut).
Hotové odstavíme a vmícháme studené máslo a nastrouhaný sýr.
Na závěr přidáme petrželku a dochutíme pepřem a solí podle chuti.
Při podávání můžeme sypat hoblinkami použitého sýra.

Zveřejněno 3. 5. 2012

Poznámka autorky Eliza

Je možné, že trochu vývaru zbyde, ale je vždy lepší ho mít víc, než potom dolévat horkou vodu. Zbylý vývar můžeme využít i při následném ohřívání pokrmu.

Omlouvám se za kategorii receptu (samozřejmě vím, že panchetta a masový vývar nesplňují podmínky bezmasého pokrmu), ale nenašla jsem žádnou jinou příhodnou. Pokud kohokoli cokoli napadne, ráda to změním.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Benátské risi e bisi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GgGJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Benátské risi e bisi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GgGJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

petram: Děkuji za realizaci a krásnou fotku.:-K

Moc dobré rizotko. Recept jsem si maličko upravila, vynechala sušenou šunku a z důvodu alergie i máslo a parmezán. I tak to bylo výborné :yes:

:-D

Já bych aspoň do závorky dala např. rizoto, protože pokud to bude chtít někdo hledat, tak to nemusí ani najít. A byla by to škoda.

Výborný recept :) doporučuju :-)

:-p No to bych si s chutí dala :yes:

:-p:yes::yes:

Moc bych si pochutnala:-):yes::-)

Děkuji za milé komentáře.:-K
Samozřejmě nic přejmenovávat nebudu, to už bychom mohli překládat i lasagne či osso buco...nebo hamburger?? Některé názvy je lepší ponechat v původním znění.

:-p+:yes:Jídlo vypadá velice hezky:-K

zizala:No já taky ne, ale vždycky se to tady řeší, hlavně u nově zaregistrovaných;-)

1974andrea: Tenhle název je tak známý a všeobecně rozšířený, že bych ho neměnila ;-)

Hmmm pravé italské, vypadá jak z itálie :-p:yes:

Luxusní hrášek a rýže jak má být;-);-);-):-K

:yes::yes::yes::-)):-K

Tématické fráze:
risi bisi, risi e bisi, risi bisi polévka, vývar risi bisi, rizoto risi bisi, polévka risi bisi, rissi-bissi, benátské rizoto, mail primisorrisi.it loc:cz, risi-bisi, rissi bissi, benátský hrášek, hovězí vývar risi bisi, risoto risi bisi, risi bisi recept, e recepty, bisi, hovězí vývar risi-bisi, vývar risi- bisi, rissi-bissi polevka recept

Suroviny:
rýže kulatozrnná, vývar masový, hrášek, cibule, česnek, šunka sušená, olej olivový, máslo, sýr parmazán strouhaný, petrželka hladkolistá, pepř mletý, sůl mořská

Přidat fotografie receptu