Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šafránová treska na víně s krevetkami

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katka3

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 293 kJ /
787 kcal
Bílkoviny3,10 g
Tuky82,24 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 250°C. Šafrán nasypeme do vína a necháme máčet. Na pánvi rozpustíme půl másla a tresku s každé strany 1-2 minuty opékáme. Krok 2: Potom ji opatrně přendáme do pekáčku nebo zapékací nádoby. Zbytek másla rozdělíme na čtyři kousky a dáme na každou porci. Krok 3: Povrch posypeme krevetkami a pomalu zalijeme šafránovým vínem. To celé posypeme mořskou solí a sekanou jarní cibulkou. Krok 4: Dáme do rozpálené trouby na 12-15 minut. Na závěr vše posypeme čerstvou petrželkou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

Zveřejněno 7. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šafránová treska na víně s krevetkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vlgv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šafránová treska na víně s krevetkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vlgv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-p:yes:

vseumel:Ty koktejlové jsou už předvařené;-)

Krevety jsou předvařené? Hezký recept!

Tak to vyzkouším, vypadá to na dobrotu:-p:yes:

Tématické fráze:
treska na vine, krevety koktejlové předvařené,recepty, recept-treska na víně

Suroviny:
treska, šafrán, krevety, máslo, cibulka jarní, petrželka zelená, víno bílé, sůl mořská

Přidat fotografie receptu