Zapečený lilek se sýrem, rajčaty a provensálským kořením
Zapečený lilek nebo cuketa je lahodný pokrm, který přináší vůni a chuť slunné Provence přímo na váš stůl. Tento jednoduchý, ale chutný recept spojuje jemně pečené plátky zeleniny s roztaveným sýrem a aromatickou směsí provensálských bylinek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 709 kJ / 1 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,70 g |
Tuky | 85,31 g |
Vláknina | 3,84 g |
Cholesterol | 927 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 21,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Zeleninu omyjeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky a rajčata na tenká kolečka.
Krok 2: Zapékací misku vytřeme lžící olivového oleje a vyložíme střídavě plátky lilku a rajčat. Každou vrstvu osolíme, okořeníme a posypeme zlehka strouhaným sýrem. 2/3 sýra si necháme na konečnou úpravu pokrmu.
Krok 3: Poslední vrstvu pouze osolíme, přidáme provensálské koření a zakápneme olivovým olejem.
Krok 4: Zapékací misku zakryjeme a pečeme přibližně 25-30 minut.
Krok 5: Mezitím v misce rozšleháme vejce, přidáme zbytek nastrouhaného sýra a touto směsí polijeme pokrm.
Krok 6: Necháme ještě na 10 minut dopéct v troubě bez poklice. Měla by se vytvořit zlatavá kůrčička. Skvělou přílohou je bagetka nebo nové brambory.
Zveřejněno 7. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený lilek se sýrem, rajčaty a provensálským kořením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/53JK
Moje poznámka
Zapečený lilek se sýrem, rajčaty a provensálským kořením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/53JK
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 3 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 12 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 14 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Josef Maršálek ukázal, jak připravit luxusní trhanec: Voní rumem, jablky a potěší celou rodinu, říká slavný cukrář
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová buchta - rychlovka
Neregistrovaný před 12 minutami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Fisik před 15 minutami
Křehké kakaové sušenky s vanilkovo-oříškovým krémem
Moanka před 18 minutami
Kuřecí stehna pečená na zelí s bramborem
Moanka před 18 minutami
Palačinky s džemem
Neregistrovaný před 19 minutami
Ananasové řezy (Orgasmus) s krémem z mascarpone
Neregistrovaný před 22 minutami
Těsto na pizzu
Neregistrovaný před 23 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Neregistrovaný před 25 minutami
Lví sušenky
Neregistrovaný před 29 minutami
Tématické fráze:
zapečený lilek se sýrem,
zapečený lilek,
zapečený lilek s rajčaty a sýrem,
recept na lilek,cuketu a rajče,
pečený lilek s rajčaty,
zapečený lilek s rajčaty,
zapecena zelenina lilek cuketa rajčata,
lilek se sýrem,
lilek zapečený se sýrem,
zapečené lilky se sýrem,
pečený lilek se syrem,
zapečený lilek recept,
lilek zapečený,
lilek zapeceny s rajcaty,
recepty lilek s brambory zapečené,
lilek s rajčaty,
zapečené brambory s lilkem a rajčaty,
zapecene lilky s rajcaty,
zapečený lilek s bramborem,
zapečený lilek s přílohou
Suroviny:
lilek,
rajče,
sůl,
koření provensálské,
olej olivový,
sýr gouda,
vejce
Komentáře (10)