Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pekelně pekelný bůček

Pekelný bůček, okořeněný chilli a česnekem, s kůží vypečenou do křupava, potěší všechny milovníky pikantního a masa. Podávat ho můžete i studený, nakrájený na plátky, společně s chlebem a kyselou okurkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min + doba odležení

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava, + doba odležení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 366 kJ /
3 434 kcal
Bílkoviny151,68 g
Tuky299,57 g
Vláknina15,70 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 607 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy29,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček omyjeme, kůži nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v chilli, které rukou zapracujeme do masa. Krok 2: Zabalíme do strečové fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici. Krok 3: Stroužky česneku oloupeme, rozdrtíme a pokrájíme. Krok 4: Bůček dáme do pekáčku, potřeme česnekem, podlijeme vodou a dáme do vyhřáté trouby. Krok 5: Pečeme na 180 °C zhruba hodinu a půl. V průběhu pečení průběžně poléváme výpekem.

TIP: Oblíbený recept na bůček s křupavou kůží

Zveřejněno 8. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pekelně pekelný bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGrY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pekelně pekelný bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGrY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

+17:yes: Také bych si hned zakrojil:-!:-!:-p

Jůů:-Oto musí být balada pro chuťové buňky:-p+:yes:Hned bych si zakrojila:-)):-K

všem děkuji za pěkné komentáře:-K:-K

:-letím pro bůček!!!

Dnes je to samé peklo a čerti!!:-)):-)) Super;-)

Nádherný rcp a taký light bůček...:yes:

Při pohledu na fotky se mi sbíhají sliny :-p:-D:yes:

moc pěkně upečeno, mám na to hroznou chuť, bodík+:-O:-O:yes::yes::yes::yes::-)):-p

senky::-D:-D:yes:

Bůček....tzv "bílé maso":-)):-)) a bílé maso je přece zdravé:-D:-D
pěkně za studena a s čerstvým chlebem:-8:-8 pěkná představa takto večer:-D:-D

:-D:-D:-D já bych ještě klíďo přiostřila:-D:yes:
dneska se s pekelníkama roztrhl pytel;-):-p:yes::-D:-D

Holky díky:-K, ostré, ale tááák:-p

Tak nevím. Asi začnu zlobit, abych se dostal do pekla. Dneska recepty čertovy kotlety a pekelný bůček jsou skvělý. ;-):-D:yes:

:-*:-p:yes:+1

Teď jsem dojela zrovna s pěkným bůčkem a s pěknou krkovičkou, jako když mi vidiš do košíku:-)), superka recept, sice nezdravé, ale jednou za čas, proč ne? Taky ho zkusím v kombinaci s nějakým libovým masem:-K;-)

Tématické fráze:
bucek recepty, ostrý bůček, buček jako minutka, bůček recept, recept na bůček, čertův bůček, pekelne pečený bůček, pěkně ostrý bůček, minutka z bůčku, bůcek ostrý s česnekem, česnekový pytel, skvely recept z bucku, bajecne recepty na bucek, pekelný hrnec, recepty z bůčku, bůček, recepty-v.buček, bůček na minutku, bůček light, marinovaný bůček ostry

Suroviny:
bůček, česnek, chilli, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu