Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza z české cmundérie

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 745 kJ /
895 kcal
Bílkoviny39,12 g
Tuky50,77 g
Vláknina13,74 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 539 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy65,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory najemno nastrouháme a vymačkáme z nich tekutinu. Krok 2: Přidáme vajíčka, česnek utřený se solí, sůl, oregano, mléko a tolik strouhanky, aby vzniklo těsto jako na cmundu. Krok 3: Necháme odležet 10 minut, aby strouhanka nabobtnala, a dochutíme. Krok 4: Koláčovou formu vytřeme olejem a těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme. Krok 5: Poté potřeme omáčkou, kterou jsme připravili z rajského protlaku, olivového oleje, česneku, soli, pepře a oregana. Krok 6: Poklademe plátky sýra, pokrájeného na proužky, navrch kolečky cibule a do mezer umístíme kolečka oliv a polovinky cherry rajčátek. Zakapeme olivovým olejem a vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C. Krok 7: Pečeme 15-20 minut. Krok 8: Poté vyjmeme a poklademe na menší proužky nakrájenou slaninou a půlkolečky klobásy. Krok 9: Vrátíme do trouby, rozpálíme ji na maximum (cca 250°C) a pečeme dalších 15 minut.

Zveřejněno 10. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza z české cmundérie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w291

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza z české cmundérie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w291

Komentáře (13)

Tak to co nejdříve vyzkouším :yes:

Velice chutné! Děkuji za nápaditou a rychlou večeři, zítra dělám znovu, mizí rychle! :-p :yes: :-K

Budu moc ráda, jestli se recept ujme... Původní základní nápad vzešel od mého kolegy - určitě to někde vyčetl - a s výsledkem, druhý den, i studeným byl nadšený. Tak třeba se uplatní i v některé další kuchyni.

:yes::yes:uložím si a co nejdřív vyzkouším...je to obměna pizzy klasické,kterou já zas až tak nemusím.Tohle se mi moc líbí ..kluci budou nadšení.Bramboráky(na Hané ertepláky)máme v oblibě a pizzu zase kluci milují...takže tohle je jasná volba:-p:-p

Elizo musím moc pochválit :yes::-D - spojení cmundy (bramboráku) s pizzovou náplní je skvostný nápad, kam na ty nápady chodíš? P.S.nemůžu tuhle dobrotu ochutnat (česnek) ale ostatním členům mojí rodiny určitě upeču:-p

Líbí se mi tahle dobrota:-p+14:yes::-K

Tak to je vydatná večeře, podařené ;-):yes:

Bibinka: Tak tady v Praze se výraz cmunda moc nepoužívá, spíš bramborák. Ale já jsem původem z jihu Čech (jedna strana Italové, kteří se usadili v Písku + čeští písečtí starousedlíci; druhá strana Jihočeši z okolí Krumlova + Němci, žijící v rakouské Vídni...taková klasická směska, no). Takže mi tamní kuchyně se svými názvy není cizí...

Eliza:Elí tak vidíš, to jídlo je přímo od nás z JH a já o tom nevím;-) Jinak to "tam" bylo myšleno tvé bydliště, čili Prahu:-);-)

Cmunderie nemá chybu:-)), super:-):yes:

Bibi, přesně nevím, co myslíš tím "tam" ve své otázce, ale se cmundérií jsem se setkala v Českých Budějovicích a Jindřichově Hradci. Jejich nabídce jsem neodolala a tenhle název jsem zvolila proto, že pokrm kombinuje vynalézavost a rozmanitost italské pizzy s klasickou chutí jihočeské cmundy.:-p
Děkuji za body...:-K:-K:-)

Elízo, to je moc pěkná pizza a zajisté i dobrá;-)Ten název mě zajímá, kde jsi k němu přišla, že by jste tam měli "cmundérii"?.Dávám 6.bod:yes:

Hezký název a jistě aj velmi chutné:-p:yes:

Tématické fráze:
česká pizza recept, cmunderie jindrichuv hradec, pizza ze strouhanky, pizza recept česky, česká pizza, pizza online česky krumlov, cmundu z rohlíků, ceska pizza recepty, klasická italská pizza, pizza na česke, jihočeské cmundy, pizza recept, české názvy pizzy, domácí klobásy české budějovice, recept na ceskou pizzu, pizza z nastrouhaných brambor, pizza česky, pizza české bude, pizza rodina ceske budejovice, pizza z české

Suroviny:
brambory, vejce, česnek, sůl, strouhanka, mléko, koření oregáno, protlak rajčatový, olej olivový, česnek, pepř, sůl, koření oregáno, slanina, klobása pikantní, sýr chedar, cibule, rajče cherry, olivy černé, olej olivový

Přidat fotografie receptu