Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kapsa se salámem a sýrem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 391 kJ /
571 kcal
Bílkoviny70,07 g
Tuky28,56 g
Vláknina0,24 g
Cholesterol 142 mg
Sodík 688 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy8,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme hodně do šířky, opravdu velmi lehce osolíme a opepříme (náplň je taktéž slaná). Na maso dáme hromádku na drobnější kostky nakrájeného salámu a sýra. Pokud máme koupený salám a sýr krájený, tak nakrájíme na hrubší nudličky. Krok 2: Maso přeložíme, sepneme kovovými jehlami nebo párátky, ještě velmi lehce osolíme a opepříme po povrchu a prudce opečeme z obou stran na horkém oleji. Nejlépe použijeme kastrol s nepřilnavým povrchem, ale dá se použít i nerezový se silným dnem. Taktéž se dá použít hlubší pánvička. Krok 3: Kapsy vyjmeme, olej zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a za stálého prošlehávání metličkou zalijeme zhruba 200-230 ml vody a necháme zavařit. Krok 4: Pak vrátíme zpět kapsy a necháme dusit pod pokličkou, až jsou měkké. Trvá to orientačně 40 minut, ale záleží na kvalitě masa, tak se tento čas může lišit. V průběhu tepelné přípravy maso jednou otočíme a pokud je třeba, dolijeme trochu vody. Pokud bude třeba pak šťávu nějak zredukovat, tak to uděláme až nakonec. Krok 5: Před podáváním odstraníme kovové jehly nebo párátka. Kapsy můžeme překrojit šikmým řezem. Krok 6: Vhodnou přílohou jsou vařené nebo mačkané brambory, ale taktéž třeba rýže nebo těstoviny. A k tomu zeleninový salát.

Jak připravit běžnou přílohovou rýži

Zveřejněno 4. 9. 2008

Poznámka autorky Merylas

Do nádivky se může přidat trochu nějakých čerstvých sekaných bylinek, případně cibule nebo česnek atp.

Pokud potřebujeme mít celkem hodně šťávy, tak dáme 10 g mouky a pokud bude stačit méně, třeba k bramborové kaši tak odhadem bude stačit 4 g.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kapsa se salámem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kapsa se salámem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Marie Svarcova: Děkuji, Maruško. :-K Je to takový obyčejný závitek, sýr a kousek salámu bývá vždy doma, tak to je alespoň trochu něco jiného, než jen plátek masa. :-)

:-)<3:yes: miluji závitky, roládky apod , :yes: ty nikdy nezklameš :yes::yes::-K

Petro, děkuji a doufám, že všechno dopadlo na jedničku a chutnalo;-):-K

teda jako kuchař zacatecnik musim rict ze jsem se do toho pustila s obrovskou vervou a uz se moc tesim co uslysím na vysledek...díky za recept;-)

Fis, určitě to půjde ;-) Syrové brambory nakrájet na kousky, posolit, dát do římáku a na to to osmahnuté maso a výpek. Můžeš přidat k bramborám i nějakou zeleninu např. pórek, taky nemusíš dělat kapsy, ale na brambory dát plátky naklepaného a nakořeněného masa a celé to zasypat pokrájeným sýrem a salámem, přiklopit a do trouby. V závěru přípravy odklopit, ale už hlídat ;-)

ASI TO ZKUSÍM UDĚLAT V ŘÍMÁKU. OSMAHNUTÉ KAPSY DÁM NA BRAMBORY A UPEČU. CO TY NA TO???

Tématické fráze:
plněná vepřová kapsa, plněná kapsa, vepřová plněná kapsa, plněná vepřová kýta, kapsa z kyty, formanská kapsa, plněné žampiony ano šéfe, vepřová kýta se sýrem, recept na vepřovou kapsu, plněná vepřová kapsa se sýrem, plněná kapsa z vepřového masa, vepřová kapsa plněná sýrem, kapsa z veprove kyty, plněné vepřové kapsy, veorove rizky, kapsa z vepřového masa, recepty z vepřové kýty, veořová kýta, vepřová kýta kapsa, kapsa z vepřového

Suroviny:
kýta vepřová, salám vysočina, sýr tvrdý, olej, mouka hladká, sůl, pepř drcený

Přidat fotografie receptu