Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra "cibulajdy"

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 608 kJ /
2 057 kcal
Bílkoviny164,18 g
Tuky21,20 g
Vláknina75,73 g
Cholesterol 2,06 g
Sodík 2,63 g
Sůl6,68 g
Sacharidy266,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme si troubu na předehřátí. Krok 2: Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na 2cm plátky a lehce poprášíme pepřem. Krok 3: Očištěné brambory nakrájíme na cca 3-4cm kolečka, cibuli na jemné půlkolečka a česnek na plátky. Krok 4: Sádlem vymazané dno zapékací nádoby zaplníme všemi pokrájenými bramborami a mírně posypeme kmínem. Posypeme plátky česneku a polovinou pokrájené cibule. Položíme snítky libečku, plátky jater a zbytek cibule. Zalijeme červeným vínem (použila jsem polosladký Cabernet), sojovou omáčkou a kečupem. Krok 5: Přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby na 25minut péct na nejvyšší stupeň(já mám obyčejnou plynovou). Poté troubu ubereme na poloviční výkon a pečeme ještě 20 minut. Podáváme se společně upečenými bramborami,ale ke šťávě, které je dost se hodí i rýže.

TIP: Jak ochutit játra na cibulce?

Zveřejněno 17. 5. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Vím,že játra nějak extra zdravá nejsou,ale my je máme moc rádi,jak vepřová,tak drůbeží na různé způsoby.Tady tohle je také dobrota a já ji tady ke všem príma receptům z vnitřností přidávám.Původně jsem ještě chtěla přikrájet žampiony,ale to už by bylo chuťově přeplácané.Už tak jsem se musela držet,abych nedala alespoň kousíček osmahnuté slaninky:-) :-) :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra "cibulajdy"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PgZw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra "cibulajdy"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PgZw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

chocolate:Manžel brambory moc nemusí,ale já zase ano:-)A s tím sosíkem byly opravdu moc príma,nevím,co mi chutnalo víc.Jestli ty brambory,nebo játra:-D:-D
S vepřovým to bude také dobrota:-p:yes:
Děkuji:-K

Moc se mi líbí ty brambory pečené v sosíku, vyzkouším asi s kouskem vepřového masa.Aničko:yes:.

Děkuji za projevený zájem:yes:milé komentáře:-Ki hodnocení:-)
Ta poznámka o"nezdravé"surovině je psána úmyslně pro zde"vyvolené"pisatele;-):-DMy máme játra v různých úpravách celkem často,možná v pozdějším věku se to u nás projeví:-Oale to je už zase o něčem jiném...tady na webovkách se vaří to,co nám chutná:-p;-)
Vašíku po pravdě-měla jsem obavy,jaký bude konečný výsledek:-SByla jsem překvapena křehkostí jater,přišlo mi,že jsou chuťově lepší,než když je dělám kratší dobu na pánvici:-p
S těmi drůbežími-tak ty bych spíše podusila v těch samých surovinách(bez brambor) právě v té hlubší pánvi.Jen té cibule by muselo být míň(drůb.játra jsou sladší)a nakrájela bych ji na opravdu velice jemné céčka,aby stihla změknout za tu kratší dobu dušení.V troubě peču drůb.játýrka jen v trojobalu-někde na Top tady receptík je:-p:yes:
Ještě jednou všem díky:-))

Super recept z jednoho hrnce. Tato rychlá jídla mám nejraději. Dnes koupím játra, ale drůbeží, vepřová moc nemusíme a mám na zítra oběd.:-p:yes:

NEMYSLÍM, ŽE JÁTRA JSOU NĚJAK SPECIELNĚ NEZDRAVÉ !!!! Což játrová paštika, svatební knedlíčky v polévce, játrovky, Jitrnice, atd.atd. Je třeba jíst co nám chutná a ne co se líbí nebo nelíbí Bruselu. To už porodilo tolik kravin že je to na Bohnice.

Aničko. Ty jsi se nějak s jatýrkama nějak rozjela, což mi sedí. Jen dotázek ?? neztvrdnou moc ty vepřový. Zkusila jsi drůbeží. Asi i s nimi by to šlo. jinak +bodík 12

Ann, moc hezké to máš.. játra máme rádi taky;-):-p:yes::yes:

Hmm, to vypadá dobře. Játra můžu :yes:+

U nás zase jedou právě vepřová a takto připravená...no paráda;-):yes::yes: a jak už bylo řečeno níže, v rozumné míře jsou zdravá:-);-)

1974andrea:;-):-D:-DTy kuřecí mám také nejraději;-)Mám teď čerstvé,druhý den na mrazáku:yes:Luba včera koupil kilo vepřových v Inpostu za 29,90,tak jsem neodolala:-))
Bibinko ledvinky miluju:-pzbylo Ti;-):-))
Všem za hezké komentíky i hodnocení děkuji:-*:-K

Aničko a jak to že tu nejsou žádný podobný:-D:-)):-O? To bylo strachu;-). Vypadají moc dobře, ale já radši kuřecí;-)

Aničko, krásně připravená jatýrka i když je nedělám nijak často, ale toto bude dobré:-p Měli jsme obě vnitřnosti, já hóóódně dobré ledvinky, taťulda si dal 2 porce a 2 porce polévky, co jsem sem dala. Dneska se teda našťouchnul, dám recept, ale až zítra. Ty máš 3.bod:yes:

Játra máme rádi, docela bych si je dala, ale vzhledem k časové tísni bude k večeři něco velmi rychlého a tobě posílám bodík:-K:yes:

Já s váma nesouhlasím. Játra jsou zdravá. Obsahují málo tuku a vitamín A, B12 a zinek. Takže určitě jíst, ale kvůli ostatním špatným složkám ne moc často ;-).Hezký recept.:yes:

Aničko, vypadá to velmi prima,játra máme rádi;-):yes:

Tématické fráze:
jak často jíst játra, kuřecí játra jsou zdravá, co obsahují vepřová játra, je zdrave jist jatra, jsou zdravé játra, játra z trouby, jsou vepřová játra zdravá, jsou kuřecí játra zdravá, játra se sosíkem, paštika z drub.jater, vepřová játra v troubě, játra zdravé recepty, vepřová játra zdravě, jatra recept, kuřecí játra zdrave, jsou játra zdravá, jist jatra, zdravé recepty z jater, játra z z trouby, veprova jatra co obsahuji

Suroviny:
játra vepřová, brambory, cibule, česnek, libeček čerstvý, kečup sladký, víno červené, soja, kmín celý, pepř mletý, sádlo, bylinky zelené

Přidat fotografie receptu