Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Loštická kapsa z boku

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 207 kJ /
6 981 kcal
Bílkoviny301,86 g
Tuky594,90 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 920 mg
Sodík 1,23 g
Sůl2,00 g
Sacharidy74,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bok bez kostí očistíme a ořízneme do tvaru obdélníku a velikosti pekáče. Vhodným nožem maso z jedné strany mezi vrstvami tuku a masa oddělíme tak, aby vznikla kapsa. Krok 2: Do kapsy vetřeme sůl, pepř, mletou sladkou papriku, kmín a nasypeme několik kuliček černého pepře. Pak postupně odzadu vkládáme tvarůžky, půlky kapií s vloženými okurkami, červenou řepu a klobásu. Krok 3: Kapsu zašijeme potravinářským provázkem. Celé maso ze všech stran prosolíme. Cibule nakrájíme na půlměsíčky a vyložíme jimi dno pekáče. Na cibuli položíme kvádr masa, kůží dolů a nahoru poklademe plátky česneku. Krok 4: Podlijeme pivem a pečeme pod poklicí na 160°C minimálně dvě hodiny. Nakonec necháme bez poklice při zvýšené teplotě červenat, aby se udělala kůrčička.

Zveřejněno 18. 5. 2012

Poznámka autora clupmi

Můžu potvrdit, že tvarůžky při tepelné úpravě vůbec nesmrdí, ani mi z kapsy nevytekly. Rozmarýn s tvarůžkami vytváří vhodnou kombinaci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loštická kapsa z boku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3E2M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loštická kapsa z boku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3E2M

Marie

Komentáře (8)

to vypadá úžasně, moc pěkné:-p:-p:yes::yes::-))

Právě jsme dojedli s bramborovou kaší a broskvovým kompotem. Je to zase něco jiného a zvláštního. Akorát je toho jako pro regiment vojáků. :-))

brno: No jo, dík. Za to může HTML, měl to být horní index.:-))
Bibinka: Přesně tak, barvu má ta řepa nádhernou, uznej. :-))

:-p:yes:

:-p:-p:yes:

Clupmi, to je pěknej recept-paráda, jen já bych tam nedala tu řepu, ona je tam asi stejně pro barevnost průřezu ne:-?;-) Jinak ti dávám 3.bod:yes::yes:

Na 1600 stC ??? A dvě hodiny ? No to už ta poklička moc nezachrání ..... :-p:-D Ale bude to vzkutku křupavá pochótka!:-*

;-)to je moje gusto:yes::yes:+2

Tématické fráze:
loštická kuřecí kapsa, losticka plnena kapsa, smažená loštická kapsa, loštická vepřová kapsa, loštická plněná vepřová kapsa, vepřová loštická kapsa, lošticka omačka, loštická smažená kapsa, loštická pizza, recepty z boku, smažená čertova kapsa, bučková kapsa na černém pivu, smažená olomoucká kapsa, maso s tvarůžkami, mleté maso s tvarůžkami, olomoucká kapsa, •loštická kapsa, loštická klobása, plněná loštická vepřová kapsa, vepřové s tvaružkami

Suroviny:
bok vepřový bez kosti, sýr tvarůžky kulaté, kapie sterilovaná, okurky sterilované, řepa červená, klobása, cibule, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, kmín celý, pepř černý, rozmarýn, pivo světlé

Přidat fotografie receptu