Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem

Rebarbora má svou typickou nakyslou chuť. To ji předurčuje v moučnících ke kombinacích s hodně sladkými komponenty. Zapečená sněhová vrstva je to pravé. Odpíchne kyselost a umožní vychutnat si skvělý ovocný dezert.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 446 kJ /
4 409 kcal
Bílkoviny74,84 g
Tuky188,48 g
Vláknina33,25 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 692 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy586,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, 110 g cukru a sůl. Přidáme nakrájené máslo a prsty zpracujeme drobenku. Oddělíme od ní asi dvě třetiny a důkladně ji natlačíme na plech nebo do rozevírací dortové formy, abychom zcela pokryli dno a zvýšené okraje. Krok 2: Dno s těstem poklademe oloupanou rebarborou, pokrájenou na malé kousky, které posypeme zbylým cukrem, mletými oříšky a zbylou jednou třetinou drobenky. Krok 3: Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut. Krok 4: Mezitím vyšleháme bílky tak, aby byl sníh tuhý. Přidáme citrónovou šťávu, moučkový cukr a nakonec vmícháme do této našlehané lesklé bílkové pěny i škrobovou moučku. Krok 5: Předpečený koláč s rebarborou po 20 minutách pečení poklademe sněhovou pěnou a vložíme zpět do trouby. Pečeme, dokud není sněhová vrstva nazlátlá.

TIP: Rebarborové buchty a koláče

Zveřejněno 18. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0EVv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0EVv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

evík: nejsou, je to bez žloutků, dívala jsem se do mých receptů v sešitě, jen bílky a vše, tak, co je psáno;-):-p

Koláč vypadá dobře,ale nejsou tam žloutky a ani celá vajíčka???:-O:-O:-?

vypadá krásně, musím vyzkoušet:yes::yes::-))

:-p:-p:yes::yes:

:-K:-K Krása, rebarbora mi taky roste;-)
jasný bodík:yes::yes::yes:

Taky jsem dnes pekla drobenkový rebarborový koláč z poslední rebarbory,co mi zbyla v mrazáku:-))mám ho ráda:-))ale mám jiný recept,než ty,ale to nevadí,dobrý budou oba jistě a tobě posílám bodík,neb je to dobrota a máš ho moc pěkný:yes::yes::yes::-))

takovéto moučníky miluju:-K:yes::yes: jsou předzvěstí blížícího se léta:-K:-K:-K:yes::yes:;-)

pipre: díky, já jsem si včera vymýšlela ten sníh nahonem, že by to mohlo být dobré a ejhle, je jich tu jako kobylek, no nic, ale dobroučký je;-)

Rebarborový koláč miluji a se sněhovou čepicí k tomu, paráda! Sněhovou čepici jsem dosud dělala na jablečné nádivce, toto určitě zkusím, rebarboru jsem v Albertu viděla :-):yes:

Tématické fráze:
rebarborový koláč s drobenkou, rebarborový koláč se sněhovou čepicí, rebarborový koláč, lebarborovy kolac, rebarbora recepty na buchtu, rebarbora recepty, buchta s rebarborou a sněhem, rebarborový koláč z drobenky, rebarborový koláč s bílkovým sněhem, buchta s rebarborou, bílková pěna na koláč, recept na rebarborový koláč, rebarborový koláč s bílky, koláč s rebarborou a drobenkou, koláč s rebarborou a bilkovym snehem, rebarborový koláč s pěnou z bílku, buchta z rebarbory s bilkem, koláč s bílkovou vrstvou, bílková čepice na koláč s tvarohem, linecký koláč s rebarborou a snehem

Suroviny:
rebarbora, mouka hladká, máslo, cukr krupice, mandle mleté, sůl, bílek, šťáva citronová, cukr moučkový, moučka škrobová

Přidat fotografie receptu