Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírová buchta se salkem

Pokud máte rádi velmi sladké moučníky, tuto buchtu si jistě oblíbíte. Kakaové těsto s kefírem je velmi snadné na přípravu. Po upečení ho potřeme krémem ze zkaramelizovaného Salka a másla.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mischigan

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 160 min

190 min (30 min příprava + 160 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 015 kJ /
7 413 kcal
Bílkoviny100,71 g
Tuky412,32 g
Vláknina21,50 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 7,31 g
Sůl1,11 g
Sacharidy814,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na korpus smícháme a vylejeme na plech, který jsme buď vyložili pečicím papírem nebo vymazali tukem a vysypali moukou. Krok 2: Dáme péct do trouby na cca 180 °C a pečeme tak dlouho, dokud těsto není hotové. Krok 3: Salko vaříme 2 hodiny a po vychladnutí ho smícháme s máslem do konzistence krému, který rozetřeme na vychladlé těsto. Krok 4: Nakonec uděláme vidličkou vzor a dle chuti dozdobíme. Můžeme použít mandlové lupínky a strouhanou čokoládu nebo čokoládovou polevu.

TIP: Jak na čokoládovou polevu

Zveřejněno 19. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová buchta se salkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kz1R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová buchta se salkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kz1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

;-):-p:yes:

Taky bych ubrala cukr, ale jinak je to paráda. Moc hezký moučník, který by měl zvládnout každý.:yes::yes:

:-p:-p:yes:

Asi bych ubrala cukr v korpusu (300g + vanilkový) je moc a karamelový krém je také moc sladký. Jinak kefírové moučníky jsou vláčné a při ubrání cukru může být moc dobré;-) :yes:+ A určitě bych přidala do krému trochu rumu :-p

Znam ji,je moc dobra!!!!

Toho cukru v těstě se mi zdá hodně.A ještě na to salko ,no nevím, jestli to nebude příliš přeslazené.Já dávám polovinu cukru a myslím, že to bohetě stačí.;-)

ať je sladká jak chce-tu beru!!!!!:-)):-)):-))
Přesně podle mého gusta,zařazuji mezi oblíbené a hned zkusím;-):-K:-K

:yes:vypadá moc dobře, ale nebude díky salku moc sladká:-?:-);-):-K

Tématické fráze:
moučník se salkem, moucniky se salkem, kefírová buchta, peceme se salkem, kefírová buchta se zakysanou smetanou, kokosová buchta se salkem, recepty s karamelovým salkem, buchta na plech se salkem, kefírová buchta s krémem, kefírová buchta s karamelovými ořechy, moučnik ze salkem, recepty buchta s karamelem, moučníky ze salkem, kefírová buchta recept, moučník s karamelovým salkem, recept s karamelovým salkem, krem se salkem, karamelová buchta, vaření se salkem, jak dlouho pect kefirovou buchtu

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, kefír, vejce, kakao, cukr vanilkový, olej, soda jedlá, salko, máslo, tuk, mouka, lupínky mandlové, poleva čokoládová, čokoláda

Přidat fotografie receptu