Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová smaženice

Máte houby nasušené i zamrazené a stále s nimi nosíte další košíky? Připravte si čerstvou smaženici, která krásně voní lesem. Receptů najdete na internetu nespočet, ale nejlepší je osvědčená klasika.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a když zrůžoví, nasypeme na ni opláchnuté houby, pokrájené na kousky asi 2x2 cm. Pokud jsou houby velmi suché, malinko je podlijeme (cca 1–3 lžícemi vody). Krok 2: Pod poklicí houby dusíme asi 10 minut na mírném plameni, pak osolíme, okmínujeme, přidáme utřený česnek podle chuti a necháme přejít varem. Krok 3: Následně přidáme rozšlehaná a lehce osolená vejce. Krok 4: Za stálého promíchávání smažíme, dokud se vejce nesrazí. Krok 5: Podáváme s chlebem.

TIP: Další oblíbené recepty na houbovou smaženici

Zveřejněno 9. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová smaženice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6pX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová smaženice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6pX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

my cesnek milujem:-) a do smazenice no muzu skusit jak nam v tom bude chutnat:-8

Houbová smaženice vychází ze své podstaty - smažené houby ... moje prababi a babi mne naučila , houby očisti od hlíny , ale nemyj je-změníš tak jejich struktůru a budou jiné , nakrájej je na velikost sousta , rozpal trochu tuku a houby do něj vhoď ,po pár minutách je zlehka míchéj , přidéj sůl a kmín ... jakmile jsou na povrchu jakoby lesklé-odstav a je a nech si chutnat s čerstvým chlebem .... chceš aby to bylo syté jídlo ,před odstavením přisyp dvě lžíce krupice , nech zezlátnout a vmíchej dvě vejce ,jen aby se houby spojily.... česnek miluji a můžu ho téměř ke všemu ,tady si ho nějak nedovedu představit

:yes:

Smaženice s česnekem se u nás nikdy nedělala, ale jeden čas jsem si oblíbila chlebové smažené topinky s česnekem, na které se nandaly houby, podušené na cibulce, a posypaly se nastrouhaným sýrem. Byla to dobrota. :yes:

Já taky do smaženice česnek nikdy nedávám, nechutná nám .Já ale česnek používám docela málo. To je ale naše věc. Bratrance manželka dělala smaženici vždycky s koprem.Maminčina kamarádka zase dělala smaženici s mrkví a strouhankou. Každý to děláme jinak a každý si na tom svém pochutná.

Ivana Ch: V tom s tebou souhlasím, každý dle své chuti, to by bylo dost nudné, kdyby všechno všem chutnalo stejně ;-);-):yes::yes:

Delam podobne. Jen nakonec jeste pridavam ocet. Cesnek jsem nikdy nedala, ale muze to byt taky fajn. Houby nemyju, jen cistim klasicky nozem a krajim na kousky.;-)

Ahoj, moc dobrota. U nás se houby jedí hodně a obyč smáža vždycky potěší. K mytí hub: Já vždy houby nakrájím, dám do misky a zaleji celé vodou. Nechám tak hodku, pak vodu sleju a pak vařím. Někdy si houby předvařím, pak je jen hodím na zpěněnou cibulku a už nedusím. Jen dochutím přidám vejce a hotovo. Chuť je uplně stejná :-Q

Použita mrazená směs hub, jinak smaženice se u nás doma dělala vždy bez česneku.

spagetka: já taky dělám houby s česnekem. Připravuji je ale v tom případě bez vejce a smíchám je s uvařenými těstovinami, horké sypu parmazánem...:-Q;-):-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Docela obyčejná smaženice z hub. Samozřejmě, že je to moc dobré. Ale za těch asi 55 let co toto jím, jsem nikdy neslyšel, že by se houby umývaly. ÚPLNÁ BLBOST.!!!!!!!!!!!!!!!

Franta: pravda naco je mít upravenou chlorovanou vodou? Příroda je mocná a chuť hub z lesa jen očištěných je nenahraditelná:yes:

Zobrazit 2 starší odpovědi

Teď jsem dovařila a první, co vypadlo z úst milované polovičky poté, co dostal svojí porci, bylo "sakra, to je dobrý". :)
Takže recept můžu jen doporučit. Pokud se bojíte toho česneku a že vám přebije chuť hub, tak buďte v klidu. Pokud ho tam nedáte moc, tak to jen provoní a chuť nenaruší.

Ivuš - tak my doma třeba houby - nakrájené opravdu myjeme ... hodíme do vody, vymácháme a pak trochu vymačkáme (přebytečná voda):-)... jinak dnes to jdu s tim česnekem zkusit, ale asi né moc, pač by to zřejmě přebylo chuť hub ...

spagetka:přesně tak,neví jak vypadá česnek a bude tady komentovat:yes:

Vynikající recept:-)):yes:

Houba: nemyslím mytí hub jako mytí nádobí, otřeme houbičkou. a pokud vám tam česnek nepasuje, tak ho tam nedávejte, tolerujte prosím různé chutě lidí ano? Sám/sama si to dělejte dle své chutě.

Houba: To s tým nemytím húb myslíš vážne?

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
smaženice z čerstvých hub, smaženice z hřibů, jak se dělá smaženice, recept na houbovou smaženici, smaženice z václavek, smaženice s vejci - z mražených hub, jak se dela smazenice z hub, houbová praženice, praženice z hub, nejlepší smaženice, praženice, jak udělat dobrou smaženici, dobrá smaženice, smaženice s houbami, nejlepší smaženice z hub, praženice recept, jak udelat houbovou smazenici, vyborna smazenice, smženice, smažnice

Suroviny:
houby, cibule, sádlo, česnek, kmín drcený, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu