Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhly s houbami a rajčaty

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 755 kJ /
1 614 kcal
Bílkoviny49,58 g
Tuky11,74 g
Vláknina56,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 122 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy301,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1 oloupanou cibuli spolu s propláchnutými a 3x spařenými jáhlami opečeme na trošce oleje, až cibule zesklovatí. Krok 2: Zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni 30 minut, na posledních 5 minut k jáhlám přidáme na tenké plátky nakrájené očištěné houby. Krok 3: Mezitím spaříme a oloupeme rajčata a nakrájíme je na kousky. Krok 4: Na pánvi na trošce oleje smažíme druhou nakrájenou cibuli, přihodíme polovinu nasekaných bylinek, rajčata, okořeníme a dusíme 5-10 minut. Jáhly promícháme s rajčatovou omáčkou a posypeme zbytkem bylinek.

Zveřejněno 12. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s houbami a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73YG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s houbami a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73YG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

:yes::yes:<3:-K

Sice mi chyběla petželka ale i přes to vynikající :) děkuji:-)

Zuzana: Já děkuji za vyzkoušení a mám radost, že chutnalo :-K

Houby nemam rada takže jsem to nahradila jinou zeleninkou (brokolice,mrkev,cibulka a česnek na másle) výborná záležitost.:-) Moje švagrová když jsem to koupila říkala že je to hnus že to dělala a nechutnalo jí to, tak jsem ji řekla že to zřejmě neumí udělat a když jsem jí dala zkusit tak se olizovala až za ušima.:yes::yes::yes::yes::yes::-D:-D

Brumi: :-)) Jé, tak to jsi mi udělala radost, děkuju :-K:-K

Výborné! Jáhly jsem dnes měla poprvé a moc mi zachutnaly. Díky za recept. :yes:

Hana: Tak to jsem moc ráda, že chutnalo :-K

mňam,lepší něž pokr z rýže:-D

jitka081: to budu ráda :-K Dej pak vědět, zda chutnalo;-)

o víkendu vyzkouším :) vypadá to dobře :)

mnam, mnam, mnam :-K

zizalko, veď to je ok, bylinky sypeme rovnako, to nie je chyba, ja skôr kvôli vysvetleniu k obrázku:-D Bolo to skutočne výborné. K tým paradajkám, nelúpem ich nikdy, je v nich kopec minerálov a vitamínov. Ak je človek v poriadku, šupky nevadia, ak má problém, to je už iné, potom je lepšie lúpať:-D Ak máš ešte niečo s pšenom, tak prihraj recept:-)):-D:-D

Tejaja: krásná fotka, děkuji:-). Já vlastně část bylinek nechávám a taky sypu čerstvými nakonec, to jsem při přepisování receptu zapomněla napsat. Rajčata, pokud mám dost času, raději před tepelnou úpravou loupu, prý ta slupka může ve střevech způsobit jejich ucpání:-O, tak se raději snažím tomu předejít;-)

Tak večera uvarená a zjedená:-D Pšeno bolo výborné, akurát bylinkami som posypala až nakoniec, kvôli vitamínom a paradajky nelúpem. Inak som robila presne podľa receptu, a určite budem opakovať, nemá to chybu:-D:yes: Vďaka za receptík:yes::yes::yes: Škoda, že nemôžem hodnotiť 2x. :-D

zizalko, zajtra budem tvoj recept realizovať:-D Napíšem dojmy;-)

Vařečko, dík, mám radost:-)

vařečka 13. 9. 2008 21:47
Výborné:yes:

Děkuji, ale ještě víc mě potěší, když to vyzkoušíš a bude Ti chutnat;-):-D

žižalenko, vďaka za receptík, pšeno je niečo, čo máme veľmi radi:-p Robievam na sladko, ale toto nám bude chutiť určite. Ak ešte má niekto recept na pšeno, sem s ním:-)A tebe jedničečka:-D

Tématické fráze:
jahly recepty, jáhly recepty výborné, jáhly, jáhly recept, recepty jahly, recept jáhly, jáhly na sladko, recept na jáhly, recepty z jáhel, jáhly recepty na sladko, jáhly dietní recepty, jak se vari jahly, jahly-recepty, jak uvařit jahly, jáhle, recept z jáhel, recepty na jáhly, recepty s jáhly, jáhli, jáhly příprava

Suroviny:
cibule, olej, jáhly, vývar zeleninový, rajče, pažitka, nať petrželová, bazalka čerstvá, žampióny, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu