Postup přípravy
Krok 1: Čerstvě natrhané rostliny se nechají 12 hodin ve stínu zavadnout, pak otrháme listy a v tenké vrstvě je rozložíme na čisté plátno (utěrku), lehce pokropíme vodou, můžeme pomačkat nebo přejet válečkem na nudle, pak pevně zavineme do plátna a necháme 24 hodin v teple ve stínu zabalené. Můžeme je zabalené ještě obalit mikrotenem, aby nevyschly.
Krok 2: Listy se zapaří a zahnědnou (zfermentují) a pěkně voní.
Krok 3: Po této době je rozbalíme a rychle usušíme.
Krok 4: Nálev z takto upravených listů má čajovou barvu, pěkně voní a má plnější chuť.
Zveřejněno 30. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
Moje poznámka
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
Nejnovější recepty
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
Přidáno před 7 hodinami
Ovocné želé kopečky
Přidáno před 8 hodinami
Hrušky zapečené s medem a ořechy
Přidáno před 8 hodinami
Koláčky s krouceným okrajem
Přidáno před 8 hodinami
Koláčky z listového těsta s malinami a borůvkami
Přidáno před 9 hodinami
Jarní salát s raným zelím
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
jumano před 5 hodinami
Chlebíčky s pomazánkou s tuňákem
Sahula před 6 hodinami
Uherská krkovice
Sahula před 7 hodinami
Hovězí uherský guláš z trouby
Sahula před 7 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Flakpanzer před 7 hodinami
Ořechový / kokosový beránek z jogurtového těsta
Marfiska před 7 hodinami
Vepřová plec na hořčici
vakl1 před 9 hodinami
Bramboračka č. 3
vakl1 před 9 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Jasminka4 před 10 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Bretik před 10 hodinami
Tématické fráze:
fermentace bylin,
fermentování,
čaj z borůvčí,
listy z borůvčí,
fermentace čaje,
co je fermentování,
jak fermentovat listy,
jak fermentovat čaj,
bylinné čaje recepty,
jak fermentovat bylinky,
jak se fermentuje caj,
jak fermentovat,
čaj z jahodníku,
čaj z listů jahodníku,
fermentování bylinek,
co udělat z borůvčí,
borůvčí na čaj,
fermentace čaje recepty,
co je to fermentování,
fermentovat čaj
Suroviny:
Komentáře (19)