Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švýcarská specialita Berner rösti

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Morman Lenka Morman

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 571 kJ /
375 kcal
Bílkoviny6,27 g
Tuky16,97 g
Vláknina8,90 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy46,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, vymačkáme vodu a smícháme s moukou a cibulkou, kterou jsme si předem také na hrubo nastrouhali. Přidáme sůl, pepř a muškatový ořišek. Krok 2: Ve středně velké pánvi si rozehřejeme olej a nastrouhanou směs vložíme do pánve, pomocí vařečky přitlačime směs do pánve a necháme pomalinku péct. Krok 3: NEMÍCHÁME!!! Krok 4: Asi po 7 minutách můžeme obracet, já to obracím pomoci talíře, musí být stejně velký jako ta pánev, po otočeni přidávám po stranách máslo (nemusí být). Můžeme podávat se salátem.

Zveřejněno 30. 5. 2012

Poznámka autorky Lenka Morman

Dá se to dělat i z vařených brambor, ty se nemusí tak dlouho péct, můžete si přidat na kostičky nakrájený špek, česnek, houby, atd. Fantazii se meze nekladou :)

přeji dobrou chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarská specialita Berner rösti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBYw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarská specialita Berner rösti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBYw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Naturalizovaný Švýcar mě poučil, že pravé švýcarské rosti se připravují tak, že voda se nevymačkává, ale zahustí se bramborovým škrobem. Toto je originál, a pokud se placky dělají jinak, jsou to už odvozené variace. Tím nechci tvrdit, že nejsou dobré, jen to už nejsou rosti.

znám ze švýcarska -dělám z vařených brambor,ještě popaprikuji a na hotové dávám rozteklé volské oko -pochoutka

Bibinka:je dekuji mockrat :-K, ja to take znam jako prilohu k masu , jako hlavni jidlo jsem to delala poprve ale chutnalo to moc , vsichni si moc pochutnali :-p

Lenka Morman:Lenko, znám moc dobře, dělávám menší a podávám i jako přílohu k jídlům, třeba se "smažákem" ap. Máme je rádi a hezky křupají:-) Dávám ti 9.bod:yes:

:yes::-K

spagetka:ano da se tam pridat vsechno mozne podle sve chuti:-p mazel tam take chtel cesnek ale me to pak pripadalo az moc jako nas bramborak :-))

:-p+6:yes:

:-p:yes:

Dělám velice podobně;-) a máme móóóc rádi samotné i jako přílohu k minutkovému masu:-8:yes::yes:

Drobek: dekuju za pripominku, ja zapomela napsat ze se musi vymackat voda ale uz jsem si to upravila:yes:
ja jsem se tohle naucila v Nemecku tam se to take podava k masu :-p
ale je to opravdu svycarska specialita :-) a existuje spousta variaci :-p

www.mundo.cz/svycarsko/kuchyne

Drobek: souhlas, svět je mrňavej a pak ty hádky o originální název jídla fáákt nemaj cenu :yes::yes::yes:

Taky děláme a rádi, i jako přílohu k masům. Můj recept nemá mouku, musí se vymačkat voda, pak osmahnout na pánvi s olejem, máslem, solí a cibulkou (ta a ostatní nemusí být). Po chvíli z toho umačkat placku a tu nechat do zlatohněda opéct, pak otočit. To je trochu riskantní, skutečně nejlepší s dalším talířem, ještě lepší je rovná poklička, ta má dokonce i držadlo.;-)
Ono je to i francouzské jídlo, Darphin (paillasson) brambory.http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=37&t...
Jak je ten svět malej:-)

Takový jiný bramborák ;-):-p:yes:

Já věděla, že to mám v rodinné kuchařce :-D:-D, pod názvem Švajnfest, jen mám od babičky poznámku, lze přidat čenek nebo majoránku ;-);-);-), a taky - lze i z vařených ;-);-) každopádně díky za připomenutí :yes::yes::yes:

Vše, co je z brambor mi chutná. Zajímavý receptík;-):-p:yes:+

Tématické fráze:
rösti recept, bramborák po švýcarsku, švýcarské rosti, rösti, bramborové rosti recept, bramborové rosti z vařených, berner rosti, resti, recept na rösti, brambory rösti, rosti z vařených brambor, recept rösti, bramborové rosti, recept na švýcarské rosti, svycarske rosti recept, bramborové rösti z varenych brambor, domácí rösti, rosti bramborák po švýcarsku, resti recept, švýcarské resti

Suroviny:
brambory, cibule, mouka hladká, sůl, pepř, ořech muškátový, olej, máslo

Přidat fotografie receptu