Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Porce: 1 koláč

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 766 kJ /
3 051 kcal
Bílkoviny120,28 g
Tuky126,57 g
Vláknina27,69 g
Cholesterol 713 mg
Sodík 2,19 g
Sůl4,64 g
Sacharidy343,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky nasypte mouku, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, malou špetku soli, máslo a vše rozmixujte dojemna. Krok 2: Pak přidejte vajíčko, 2–3 lžíce studené vody a těsto opět mixujte. Pokračujte, až se vám v misce vytvoří lepivější „hrudka“. Krok 3: Pak si poprašte velké prkénko moukou a těsto na něm hněťte, dokud se nezpevní a nepřestane skoro lepit (asi 10 minut). Takové těsto vložte do pytlíku a nechte asi 30 minut chladit. Krok 4: Mezitím si předehřejte troubu na 190 °C a nízkou formu na koláč vymažte máslem. Krok 5: Odpočinuté těsto rozválejte válečkem na moukou poprášené pracovní desce nebo vále na asi půlcentimetru vysoký plát. Těsto by mělo mít přibližně tvar podobný formě, do které ho budete vkládat. Krok 6: Těsto opatrně vložte do formy a všude ho přimačkejte, aby kopírovalo tvar formy. Přečnívající okraje odřízněte. Formu s těstem vyložte pečicím papírem a vysypte na něj balíček čočky nebo fazolí. Nebojte se, luštěniny slouží jen k zatěžkání těsta po dobu pečení. Krok 7: Takto připravené těsto dejte na 15 minut do trouby. Troubu si buď znova zapněte, nebo jen snižte teplou z předchozího pečení na 170 °C. Krok 8: Mascarpone, cukr, vajíčko, vanilku a mouku míchejte v misce do té doby, než se vytvoří krém, který se bude snadno roztírat (kdyby byl příliš hustý, můžete přidat trochu mléka). Krok 9: Pak ho rovnoměrně naneste na vychladlé předpečené těsto, přidejte oloupané přepůlené hrušky zbavené jádřinců a všech kazů. Celý koláč zasypejte rozdrcenými oříšky a zakápněte medem. Krok 10: Pečte asi 45 minut, nebo dokud nebude povrch dozlatova opečený.

Zveřejněno 2. 6. 2012

Poznámka autora toprecepty.cz

Zdroj: ŠKODA NEVAŘIT - KUCHAŘKA PLNÁ HUDBY

http://www.smartpress.cz/kucharky/skoda-nevarit.ht...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AW81

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AW81

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Koláč vypadá krásně

Hledala jsem nějaký koláč s hruškami a tento vypadá skvěle....
Ale dotaz - podle poměru surovin i předpečení zřejmě křehké těsto...já tedy vychlazenou hnětací metlou studené suroviny v robotu a pak bleskově rukama zchlazenýma v ledové vodě prohníst a do lednice....tady se píše 10 minut hníst rukama - má to nějaký význam?

:-D:-D:-D

maris:;-)

katyvypl: recept i fotku sem přidali admini a ti určitě ví, co mohou a určitě sem přidávají recepty z nové kuchařky po dohodě s autory;-):-)

Když už něco upečete - POKUD to upečete, prosím, vyfoťte... Jinak dejte recept bez fota. Autorovi fotografie by se to nemuselo líbit, že ji vydáváte za své dílo. :-!:-!:-!

ja len, ci obrazok nie je naaaaaaaaaaaaaahodou odniekial skopirovany :-D;-)

Tématické fráze:
koláč s mascarpone, koláč z mascarpone, koláč s mascarpone recepty, koláč s maskarpone, hruškový koláč s maskarpone, švestkový koláč s mascarpone, italský hruškový koláč, koláč mascarpone, hruškový koláč italský, recept na koláč s mascarpone, recepty z hrušek koláče, koláč z maskarpone, mascarpone koláč, recept koláč s mascarpone, kolace s mascarpone, hruskovy kolac, lahodný koláč, recept s maskarponem, hruškový kolac s medem, koláč s hruškami a mascarpone

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, citron, žloutek, máslo, sůl mořská, voda, sýr měkký tavený, cukr krupice, vejce, extrakt vanilkový, mouka hladká, hruška, šťáva citronová, ořechy vlašské, med tekutý, mléko

Přidat fotografie receptu