Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biskupský chlebíček podle Ivety

Oblíbený biskupský chlebíček voní rozinkami, ořechy a čokoládou. Zapomeňte tentokrát na jeho nakupování a připravte si voňavý moučník v teple domova. Jeho příprava není složitá a výsledek je bezkonkurenční.

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

verunka.jaskova verunka.jaskova

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 339 kJ /
3 905 kcal
Bílkoviny46,21 g
Tuky201,20 g
Vláknina25,50 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 176 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy464,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 160°C. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 2: Změklé máslo utřeme s cukrem do světlé pěny a zašleháme žloutky. Přisypeme nasekané oříšky, rozinky a nasekanou čokoládu. Krok 3: Bílky ušleháme do tuhého sněhu. Za stálého míchání přidáváme do žloutkové směsi mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Krok 4: Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, těsto nalijeme do formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut. Krok 5: Po upečení necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Krok 6: Na polevu dáme smetanu do hrnce a za stálého míchání přivedeme k varu. Nalámanou čokoládu nasypeme vedle do misky a zalijeme horkou smetanou. Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit. Chlebíček zalijeme připravenou polevou a necháme zatuhnout.

TIP: Nejlepší recepty na biskupské chlebíčky

Zveřejněno 3. 6. 2012

Poznámka autorky verunka.jaskova

Tento recept jsem objevila v knížce Ivety Fabešové-Slavnostní pečení s Ivetou. Dlouho jsem přípravu něčeho takového jako je biskupský chlebíček odkládala, jelikož mi připadl takový trochu obyčejný! Jenže po dlouhém odhodlávání jsem se nakonec rozhodla a upekla jej! Výsledek stál za to! Chlebíček byl výborným dezertem k odpolední kávě a hlavně byl během chvilky ze stolu pryč!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský chlebíček podle Ivety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1EVo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský chlebíček podle Ivety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1EVo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Na kolik pečetě stupňů prosím? Už se těším až vyzkouším;-)

Fantastické. Ještě jsem ani nestihla vychladit a potáhnout čokoládou a už je polovina pryč. Rodina nadšená a to i strávníci se zmlsanými jazýčky. Děkuji moc za recept.

Moc dobrý:-K:yes::-p

Vynikající,vůbec nebyl suchý!!!:-p

Recept jsem sice našla jinde, ale dovolím si přidat foto. Je skvělý a měl velký úspěch na FB :-D:yes: A samozřejmě přidávám plus a dík :-)

vladka49:Tak to jsem moc ráda že chutnalo...:-)

Moc hezky připravené i nafocené:-p+7:yes::-K

proč už nespím:-//:-? teď ani neusnu.. kručí mi v břiše:-//:-D
moc hezký biskupek;-):-p:yes::yes:

opravdu stálo za to jej upéct je vynikající mužskej ho sněld pomalu na posezení

Ty jsi holka šikovná:yes::yes:

:yes:

Tématické fráze:
biskupský chlebíček, iveta fabešová recepty, recepty ivety fabešové, pařížské rohlíčky iveta fabešová, biskupský chlebíček s jablky, biskubsky chlebicek, poleva na biskupský chlebíček, recepty od ivety fabesove, top recepty biskupský chlebíček, pečení biskupský chlebíček, jablkový biskupský chlebíček, biskupský chlebíček recept, slavnostní biskupský chlebíček, jak dlouho pect biskupsky chlebicek, biskupský chlebíček fabešová, byskupsky chlebíček, čokoládová poleva na biskupský chlebíček, fabešová recepty, těsto na biskupský chlebíček, biskupský chlebíček¨

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, máslo, mouka hladká, kypřící prášek, čokoláda hořká, rozinky, ořechy, máslo, mouka hrubá, čokoláda hořká, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu