Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové pyré (všestranně použitelné)

Dochází vám nápady, co připravit z dýně? Lehce pikantní dýňové pyré ozvláštní vaše pokrmy připravované v podzimním období. Jeho využití je opravdu všestranné, můžeme jej namazat na opečené tousty nebo jako náplň do masa.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie112 kJ /
27 kcal
Bílkoviny1,05 g
Tuky0,07 g
Vláknina2,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy5,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech (nebo pekáč) vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Krok 2: Dýni oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky, které dáme na plech nebo pekáč, zastříkneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Krok 3: Plech vložíme do trouby a pečeme na 220 °C asi 30 minut do měkka. Krok 4: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Feferonku, bazalku a petrželku posekáme. Krok 5: Dýni necháme zchladnout, pak ji rozmačkáme, přidáme česnek, čerstvý sýr, feferonku, bazalku a petrželku. Dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Takto připravené pyré můžeme použít na opečené toasty nebo bagetky, jako náplň do masa nebo jako základ pro polévku či omáčku.

TIP: Oblíbené recepty z dýně hokaido

Zveřejněno 4. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové pyré (všestranně použitelné)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5Az

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové pyré (všestranně použitelné)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5Az

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Líbí a moc:-p+11:yes:

tak jo... já to někdy vyzkouším;-) moc se mi to líbí:yes::yes:

nofrona:Taky je mám zasázené na chalupě a jednu doma. Tyhle jsou opravdu moc dobré a vydrží dlouho i po sklizni, třeba půl roku;-)

Tak tuhle dýni mám moc ráda, Děkuji za recept a těším se až mi porostou;-)
Jasný bod:yes::yes:

Poznám pyré, robím - viacero spôsobov, je fakt univerzálne, pridala som recept kedysi, je v podobných...na jeseň sa u nás dýňuje vo veľkom...

Díky všem za komentíky;-)

zizala:Já myslím, že v těch větších hypermarketech, které jsou dobře zásobené, je budou mít. A nebo holt počkáš;-):-))

1974andrea::-( Albert nám zrušili.

zizala:V Albert u nás jsou k dostání celoročně;-)

Paráda:-p:yes: To už jsou k sehnání dýně?

Bezva, Andreo, dýně je super surovina;-)

Tak to ukládám a musím vyzkoušet:yes:

vybusna:, maris: Děkuju vám děvčata:-K;-)

ach...naaadhera...:yes:

Moc se mi líbí, ukládám si:-p:yes:+1

Tématické fráze:
dýňové pyré, dýňové pyré recept, recept na dýňové pyré, recept dýňové pyré, dýnové piré, recept - dýňové pyré, recepty dýňové pyré, dýňové pyré recepty, dýňové pyré-recepty, dinove recepty, dýňová pyré, dýňové recepty albert, dýňové pyré k masu, dynove pure, jak udělat dýňové pyré, recepty z dýňového pyré, jak se dělá dýňové pyré, dinove pire, mrkvovo dýňové pyré, dynovy pyre

Suroviny:
dýně, feferonka, česnek, sýr bylinkový, bazalka čerstvá, petrželka, sůl, pepř mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu