Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahůdková kachna na pomerančích

Se svatým Štěpánem je v kulinářském kalendáři neodmyslitelně spjatá drůbež. Někdo volí krůtu, jiný kuře, ale zaručeně nejlepší je kachna. Úprava s pomeranči a tymiánem je božská a nádherně provoní kuchyni.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 130 min

145 min (15 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu očistíme, osolíme a opepříme uvnitř i na povrchu, posypeme tymiánem, podlijeme a pečeme zprvu přikrytou asi 1/2 hodiny. Krok 2: Pak odkryjeme, tuk slijeme podle potřeby, znovu trochu podlijeme vývarem. Krok 3: Do výpeku dáme nastrouhanou kůru z 1 dobře omytého pomeranče (nejlépe použít BIO pomeranč), šťávu ze dvou pomerančů a za přelévání vypečenou šťávou a občasného podlévání podle potřeby upečeme do křupava. Krok 4: Třetí pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka, obložíme jimi kachnu a necháme prohřát.
Příloha: rýže, hranolky, americké brambory.

TIP: časté chyby při porcování drůbeže

Zveřejněno 15. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahůdková kachna na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahůdková kachna na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Westos: Tak ať se podaří:-K, dej vědět, zda chutnala ;-):-8

už ji peču,tak poznáme....:-D

Jáá jsem dělala kdysi krkovičku na pomerančích a určitě jsem tam strouhla i tu bílou část, takže mi to zhořklo. Od té doby si fakt dávám bacha, ale s pomer.šťávou i dužinou je každé maso velmi svěží. Jinak vypadá to přímo na ochutnání ;-):-p:yes:

tejaja: Teri, tuhle kachnu peču celkem často, ale nikdy nebylo hořké maso :-)

zizala: Tak ďakujem Jarka, pozdáva sa mi to, ale nerada by som mala horké mäso. Odložím si tú radu, díky ;-)

tejaja: Teri, já strouhám jen tu oranžovou část a dávám ji, až když je kačka napůl pečená, takže se kůra nepeče dlouho a ty plátky pomeranče nechám jen prohřát právě proto, aby nebyly hořké. Můžeš zkusit i radu, kterou jsem někde vyčetla - nakrájenou kůru nejdřív povařit ve vodě a scezenou přidat až v samém závěru pečení. Doporučuje se to hlavně u pomerančů, které nejsou bio.

Pekná kačička :yes: Jarka, chcem sa spýtať na tie pomaranče. ktosi tu kdesi písal, že mu mäso od pomarančov zhorklo. Ako je to? Ja s pomarančami +mäso nemá skúsenosti. ;-)

Jana: kdyz nemate kachnu dejte tam kure :-). Bohuzel vy nepoznate kachnu:-) tak tam dejte kure :-) :-D

Jana:

Jana:Podívej se na biskupa a je to jasné::-D

Jana: Tak to se velice mýlíte, tohle JE kachna. Asi to trošku zkreslily ty pomerančové plátky. Pečené kuře vypadá přece jen trošku jinak ;-)

To co tady propagujete na fotce není kachna,ale kuře,tak když sem vkládáte recept tak i s pořádnou fotkou.:-!Jinak recept je dobrý.:yes:

Zkoušíme zítra,dávám bodík.-)

Ja delam tez bez tymianu(ale myslim,ze se tam hodi), to co pridavam, je zpocatku do vypeku pul sklenicky bileho vina a kapku vinneho octa.Po upeceni masa, kapnu do vypecene stavy tak dve lzice Gran Marnier (kdyz neni,tak obyc.brendy).A znovu zahreji. Velka dobrota!

Leona Sedlmajerová 21. 12. 2012 07:15
Skoušela jsem a všem doporučuji,jako přílohu jsem zvolila rýži a byl to luxus!!:-8

Děkuji za super recept. Byla jsem vychválená a moooc chutnalo!!!

Tématické fráze:
pečená kachna na pomerančích, kačena na pomerančích, recepty kachna pečená na pomerančích, kačena na pomerančí, kachna pečená na pomerančích, kachni stehna na pomeranči, pečená kačena na pomerančích, kačena na pomerančích recept, kachní prsa na pomerancich, kachna na pomeračích, pečená kachna na pomeranči, kacna na pomerančích, kachna napomerančích, kachna s pomerančem, pečená kachna s pomerančem, pecena kachna s pomeranci, kachna na pomerenčích, kachna na pomernčích, kachní prsa na pomeranci, pomerance recepty

Suroviny:
kachna, vývar drůbeží, pomeranče, sůl, pepř mletý, tymián

Přidat fotografie receptu