Nedašovská babička (nejen velikonoční)
Obrácený kynutý koláč naslano poslouží jako svačina do ruky nebo pohoštění pro návštěvu. Potěší všechny koledníky, kteří příliš neholdují sladkým moučníkům. Snadná příprava těsta v domácí pekárně vám ušetří čas.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 330 kJ / 1 991 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,71 g |
| Tuky | 89,65 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 162 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 233,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto připravíme v domácí pekárně. Nejprve vlijeme do nádoby v pekárně mléko s máslem, přidáme žloutky, rozdrobené droždí, špetku cukru a vše zasypeme polohrubou mouku. Na závěr přidáme sůl. Zapneme na program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Těsto je trochu řidší.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Na dno vymaštěného vyššího pekáčku naskládáme nakrájená vejce, podélně rozpůlené klobásy řeznou stranou dolů a kousky uzeného masa. Vše zalijeme těstem a důkladně rozetřeme.
Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova asi 30 minut. Během pečení potíráme vršek olejem. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dostatečně propečené.
Krok 5: Pokrm vyjmeme a překlopíme na lněný ubrousek, ve kterém se tento starodávný pokrm i podává. Servírujeme s kysaným zelím.
Zveřejněno 5. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nedašovská babička (nejen velikonoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OL5G
Moje poznámka
Nedašovská babička (nejen velikonoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OL5G
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 19 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin
Lucy27 před 50 minutami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 1 hodinou
Moji utopenci
marky79 před 2 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 2 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 4 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční recepty,
recepty od babičky,
velikonoční babička,
starodávné velikonoční recepty,
velikonoční šoldra,
velikonoční dobroty recepty,
velikonoční dobroty,
velikonoční nádivka od babičky,
velikonoční šoldra chleba videorecept,
zapékané klobásy babička,
velikonoční nádivka podle babičky,
velikonoční zapékané klobásy recept,
vláčné velikonoční zapékané klobásky,
velikonoční zapékané klobásky recept,
velikonoční šoldra recept videorecept,
velikonoční zapékané bílé klobásy recept od babičky,
starodavne recepty,
andri nebo andrey,
roštěnka podle babicky,
starodávný recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
droždí,
mléko,
máslo,
cukr,
sůl,
maso uzené,
klobása,
vejce
Komentáře (35)
Ykladam,neni nad stare a vdecne recepty. Davam bodika
rebeka: Chyběla jsi, a nejen mi
Moc hezký receptík i provedení