Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččin slaný závin

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

blazena.blazkova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie408 kJ /
98 kcal
Bílkoviny2,50 g
Tuky0,13 g
Vláknina2,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy20,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celé brambory uvaříme. Posléze oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Z listového těsta vyválíme placku (placky), tenké jako na štrůdl. Pomažeme tenkou vrstvou hořčice. Poklademe bramborové plátky a osolíme a opepříme. Krok 3: Vezmeme zbytky upečeného kuřete nebo kachny a nebo jak jsem psala, uvařenou slepici. Maso sundáme z kostí. Můžeme použít i kůži. Do jednoho závinu (150g listového těsta) dáme přibližně jednu porci masa. Což je u mě třeba čtvrtka kuřete. Maso naklademe na brambory. Krok 4: Pak opatrně zavineme a dáme na plech. Potřeme žloutkem a posypeme kmínem. Pečeme na 170°C asi 20-25 minut.

Zveřejněno 6. 6. 2012

Poznámka autorky blazena…

I ze zbytků nám může vzniknout dobrůtka:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin slaný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBXr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin slaný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pBXr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
slaný bramborový závin, slaný závin, babiččiny recepty, bramborovy slany zavin, babiččin závin, bramborový závin slaný, pecene zaviny, pečený slaný závin, babiččiny recepty kuře, zbytek kachny, slaný velikonoční závin, brambovy kolače, babičin slaný závin, bramborový slany strudl, co ze zbytku upeceneho kuřete, hrnkovy slany zavin, bramborový závin pečený, jak využít zbytky pečené kachny, zbytky kachny, pečený bramborový závin

Suroviny:
kuře, brambory, těsto listové, kmín celý, sůl, pepř, hořčice plnotučná

Přidat fotografie receptu