Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnec SZEKELY

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 913 kJ /
2 130 kcal
Bílkoviny192,64 g
Tuky112,25 g
Vláknina40,32 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 10,06 g
Sůl24,80 g
Sacharidy71,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme slaninu a cibuli dozlatova, zaprášíme paprikou, přidáme prolisovaný česnek, krátce osmahneme. Krok 2: Vložíme polovinu překrájeného zelí s rajčatovým protlakem, okořeníme, na zelí položíme maso (nakrájené na větší kostky) a zakryjeme druhou polovinou zelí. Krok 3: Podlijeme 5 dl vody (já dala trochu více) a dusíme doměkka. Příloha: vařené brambory

Zveřejněno 16. 9. 2008

Poznámka autorky Marta

Rychlý a výborný maďarský pokrm.

Zdroj: časopis Dobrou chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnec SZEKELY

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Wl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnec SZEKELY

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Wl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

sběratel dobrých receptů- beru na vědomí;-)

Sběrateli souhlas:-):yes::yes:

Sběratel dobrých receptů 24. 1. 2009 20:06
Paní Remková, divím se vám za uštipačné řeči. Kam se poděla Jana plná optimizmu a legrace? Mám pocit, že jste přestala logicky myslet anebo lépe řečeno, nechcete! Víte sama, že recepty píši pisatele a ne Kolářovi. Uvedený recept byl uveřejněn v jednom časopise - to znamená, že ani paní Mata není autorkou receptu. Ona na rozdíl od pisatelky Recepty.cz uvedla zdroj /co je správné/. Na všech kuchařských serverech jsou stejné nebo podobné recepty. Já chodím na různé kuchařské weby, ale kvůli receptům. Někdo jiný zas kvůli tomu, aby si mohl pokecat. To je ale každého věc. Na těchto stránkách diskutuje jenom pár jedinců a někteří si myslí, že jim patří celý svět. Teď je právě na tomto webu Online 273 lidí, ale komentáře píše jen několik. A zde jsou to doopravdy stejné ženské. Deset ženských které si jenom pochlebuji. Já když se chci dozvědět něco o receptu, tak mě nezajímají vaše osobní problémy a kecání o ničem. Promiňte, ale někdo vám to musel již napsat.

Jani, jsem v klidu ;-):-) a recept u nich rychle zmizel :-D

Marti, kašli na to, aspoň bude mít Kovář pocit, že to děláme jen my, ne?:-)

Děkuju za upozornění, už jsem jí tam trošku domluvila. Nemám nic proti šíření receptů, ale zdroj napsat mohla a hlavně měla napsat recept svými slovy a né ho okopírovat, nedala si s tím ani trochu práce :-(

Paní Marto, dnes 24.1.2009, tento recept doslova opsala Růžena Svozílková a přidala ho jako nový recept na Kuchařku on - line Recepty.cz a vůbec nenapsala zdroj.(www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JOFRROIMO5&id_kategorie=JNLQIRH5)

Nikdy som o tomto jedle nepočula,kombinácia kyslej kapusty a pretlaku ma prekvapila,ale skúsila som to a je to naozaj výborné.Za 1!:-)

Výborné-dělám úplně stejně!V Maďarsku je Szekely guylas název "našeho" Segedínu.Musím rychle přidat jedničku-dnes jsem dělala manžílkovi k večeři.:-p

;-)

No jasně, vybusna se rozplývá... myslela jsem si původně, že ten recept vložila ona, tak moc je jí to podobné... Asi jste s Martou stejná krevní skupina. Nicméně, určitě je to výborné. Vše co je se zelím tak miluju.

mnaaaaaaaaaaaam

Tématické fráze:
szekely guláš, zelí székely, székely zelí, kuchařské recepty pro každého, "slovácká kapustnica", anglický hrnec, kuchařské recepty pomazánka ze škvarku, krkovicka s kysanym zelim v ph, recepty pro jeden hrnec, recepty z 1 hrnce, slovácké zelí recept, recept na kolář, anglický hrnec recept, recepty oneline.cz, recept slovácká kapustnica, segedín z vepřové kýty v tlakovém hrnci, székely vepřové kotlety, kysana smetana na zapekani, zely s zekely, zélí székaly

Suroviny:
maso vepřové, slanina anglická, olej, cibule, zelí kysané, česnek, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, kmín celý, bobkový list, pepř, sůl, masox, smetana kysaná

Přidat fotografie receptu