Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nizozemská treska

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 499 kJ /
358 kcal
Bílkoviny1,79 g
Tuky33,32 g
Vláknina5,56 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryby omyjeme, osušíme, zbavíme kostnatých ploutviček. Krok 2: Z rozetřeného česneku, nasekané cibule, citrónové šťávy, soli a tekutého čili si uděláme marinádu, kterou ryby potřeme a necháme cca 1 hodinu marinovat. Krok 3: Na pekáček položíme pečící papír, potřeme ho jednou lžící oleje a přidáme ryby i s marinádou. Na každou rybku dáme kousíček másla. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na grilu, nebo horkém vzduchu dorůžova. Podáváme s bramborem.

Zveřejněno 14. 6. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Chtěla jsem najít něco o Tresce nizozemské, ale přiznám se, že jsem nic nenašla. Jak známo, na tohle nejsem specialista:-)). Nicméně, včera jsem na tuto rybu narazila v Kauflandu a tak jsem si ji koupila s tím, že vyzkouším. Nemá téměř kosti, jen hrubou páteř a celkově je houževnatější. S touto matinádou byla skvělá, třebaže se mi ty rybky malinko kroutily.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nizozemská treska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YrXW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nizozemská treska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YrXW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

další rybí skvostík:yes::yes:+11

Bahula: ale ty stíny, co?:-D:-D:-D

Taky pěkná rybka :-p:yes:+

rebeka: ono se to trochu sprdlo, no:-(

Jana Remkova: tak to jsem špatně koukala, ale to je dobře, bez sýra je to daleko lepší:yes::-)

krásné foto upoutalo mou pozornost:-K hezky připravená rybička:-p;-):yes: a opět nezbylo, že:-?:-D;-)

A další lahodný rybka:yes::yes:+

Ta marináda je šmrncovní a věřím,že jste si pochutnali:-p+6:yes:

varilamyskakasicku: mražená, na chlazené jsem nenarazila.:-S

Další rybářská bašta,pěkné Jani, ta rybka byla zmražená,nebo chlazená??;-):-K:yes:

maris: ne není. Je to vlastně ta cibule a výpek.;-)

Poslední dobou na rybách ulítávám :-p:yes:

Ryby na všechny způsoby:yes:,sem s ní:-p:-))

Ryba, česnek, cibule...tak na tom bych si moc pochutnala:-p:-*:yes:

Jani, není to ještě zapečené se sýrem ? Nebo se mi to jen zdá ?:-8

Tématické fráze:
ryby v kauflandu na kladně, marinada na tresku, aljašská treska marináda, treska recept, treska recept#utm_source=m.search.seznam.cz, ryby z kauflandu, ryby v kauflandu, treska na smetaně a čili, chlazená treska recept, nizozemska ryba v marinade, recepty s treskou, ryba v kanflandu, treska chlazena, nizozemská jídla, recepty na nizozemská jídla, nizozesmké recepty

Suroviny:
treska, cibule, česnek, šťáva citronová, citron, olej, máslo, chilli tekuté, sůl

Přidat fotografie receptu