Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek a cuketka plněné smetanovou masovou směsí

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 359 kJ /
1 281 kcal
Bílkoviny86,06 g
Tuky91,48 g
Vláknina12,12 g
Cholesterol 318 mg
Sodík 2,25 g
Sůl5,50 g
Sacharidy26,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky a cukety podélně rozpůlíme, lžící vydlabeme tak, aby po okrajích zůstalo cca 1 a půl centimetru, osolíme a odložíme. Krok 2: Dužniny nahrubo nastrouháme, případně ještě pokrájíme a zasolíme. Krok 3: V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Krok 4: Přidáme mleté maso a opékáme ho ze všech stran dohněda tak, abychom ho co nejdokonaleji oddělili od sebe. Krok 5: V polovině doby přípravy (asi po čtvrthodině) přidáme nastrouhané a zasolené dužniny. Krok 6: Dusíme dál a v závěrečné fázi osolíme, opepříme a přidáme česnek utřený se solí. Krok 7: Zalijeme smetanou, podusíme, dochutíme a odstavíme. Krok 8: Do chladnoucí masové směsi přidáme zakysanou smetanu a na drobné kostičky nakrájenou fetu.
Vypocené lilky a cuketu osušíme a řezné strany potřeme olivovým olejem. Krok 9: Naplníme masovou směsí a celé opět postříkáme olejem. Krok 10: Naskládáme do olejem vytřeného pekáče a následně do trouby, kterou jsme rozehřáli na 220°C. Krok 11: Pečeme půl hodiny přikryté a půl hodiny odkryté.

Zveřejněno 15. 6. 2012

Poznámka autorky Eliza

Pro výraznější chuť můžeme přidat směs provensálských bylin nebo jen libeček či petrželku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek a cuketka plněné smetanovou masovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D6E5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek a cuketka plněné smetanovou masovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D6E5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Taky jsem zkoušela pěstovat lilek ve skleníku. Koupila jsem už sazenici, která měla poupata. Nevím, co jsem udělala za chybu, ale výsledkem byly dva mrňavé zkroucené lilečky, škoda vody a práce :-/
Takže lilky kupuju :-p S masovou směsí jsem zapékala kdysi takové ty přerostlé cukety podle nějakého receptu a nechutnalo nám to. Teď už samozřejmě vím proč a sklízím cukety jako mladé šťavnaté plody.
Tvůj recept se mi líbí :yes:

Chybí mi tady komentík Špagetky-také zná a dělávám;-):-DŠpagi,promiň,musela jsem si rýpnout u tak hezkého,byť notoricky známého rcp;-)
Eli máš moc hezké fotky:-K+9:yes:

Jana Pá: No u nás se teprve uvidí...třeba z toho nakonec taky nic nebude.;-)

Víš já v loňském roce zabrala půl skleníku, že budu pěstovat lilky a patizony a co vylezlo:-? pěkné zelené frajerky rostlinky a jinak nic, kvetly, opadaly a manžel měl připomínky;-), copak to pěstujeme:-O, takže vím, že u nás se neuchytí žádná taková teplomilná rostlina - ani ve skleníku:-O, už vím a nezkouším, raději dokoupím:-))

Jana Pá: Máma letos pěstuje i lilky, tak si je užijeme v létě a už přemýšlíme, jak je uchovat - nejspíš navařit a zmrazit...

Eli vyzkouším až mě dorostou cukety, lilek koupím - něco podobného jsem dělala, takže budu doma "machrovat":-O s receptem tvým:-D:yes:

Nofronko, děkuji za komentář a všem ostatním za body. Někdy zkuste...;-)

Cuketa i lilek je mé milované:-8:-p:-p
+5:yes::yes:
Máš to krásné a určitě i dobré:-)

Tématické fráze:
jak uchovat lilek, jak pěstovat lilek, jak uchovat cuketu, jak zmrazit lilek, lilek recepty, lilek a cuketa recepty, pestovani lilku ve skleniku, jak zmrazit cuketu, plněný lilek a cukeeta, plněné lilky a cukety, lilek ve skleníku, masova smes na smetaně, plněná lilek, plněná cuketa (patizon) recepty, jak uchovat cukety, plněné lilky acukety, lilek co navařít, lilek plněný kuřecí směsí, plněné lilky, cuketa lilek patizon a co ještě

Suroviny:
lilek, cuketa, maso mleté, cibule, česnek, smetana, smetana zakysaná, sýr feta, olej olivový, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu