Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí sekaná s hořčičnou omáčkou a pečenými bramborami

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

R-o-m-i-k

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 047 kJ /
967 kcal
Bílkoviny106,74 g
Tuky44,74 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 808 mg
Sodík 600 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy31,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1 cibuli nakrájet najemno, 2 cibule na půlkolečka, 2 stroužky česneku rozmačkat, 3 nakrájet najemno. Krok 2: Do mísy si dát maso, najemno nakrájenou cibuli a česnek, okořenit bujónem, majoránkou, solí, pepřem- pořádně promíchat. Krok 3: Plátky chleba bez kůrky rozdrobit do masa a tím zahustit na konzistenci z které bude možno vytvarovat sekanou. Krok 4: Do pečící nádoby nasypat zbylou cibuli a česnek, dát sekanou, podlít vodou, sekanou posypat paprikou. Krok 5: V troubě péct ve střední poloze, na cca 150°C cca 2 hodinky, v průběhu podlévat vodou a přelévat výpekem. Krok 6: Brambory i se slupkou pořádně umýt, pokrájené na žádanou velikost naložit do mísy kde bude smíchané- voda, olej, sůl, garam massala tak aby byly zcela ponořeny. Krok 7: Jakmile je sekaná upečená- vyjmeme brambory a rozložíme na plech s pečícím papírem, lehce přestříkáme olejem, posypeme bambuckou solí a dáme upéct do trouby. Krok 8: Sekanou vyjmeme z výpeku a dáme do tepla. Krok 9: Výpek i se zeleninou rozmixujeme, v kastrůlku zahřejeme a přidáme trošku másla na zjemnění a cca lžící dijonské hořčice. Krok 10: Dle chuti dosolíme.

Zveřejněno 16. 6. 2012

Poznámka autora R-o-m-i-k

Tento recept je poněkud dietnější variantou na klasickou sekanou pečeni.

Krůtí sekaná s chlebem je v syrovém stavu poněkud řídčí, ale po upečení krásně drží.

Kdo chce, může samozřejmě sekanou naplnit čím bude chtít.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí sekaná s hořčičnou omáčkou a pečenými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QjLZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí sekaná s hořčičnou omáčkou a pečenými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QjLZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

R-o-m-i-k 17. 6. 2012 11:41
Anna Kocikova:
Děkuji za pochvalu :-K,chystám se sem přidat pár receptíků, které jsou buď neobvyklé, anebo upravené do dietnější verze.
Každopádně postup jsem připsala podrobný jelikož kdo umí, může ho přeskočit, kdo neumí, naučí se :-)
:yes: ;-)

Receptík i krásně popsaný postup práce se mi líbí(já jsem obyčejná a potstupy vždy vítám:-8)Dávám druhý bodík za príma jídlo;-)+2:-p:yes:

Tématické fráze:
krůtí sekaná, čím naplnit sekanou, co s pečenou krůtou, cim zahustit sekanou, co se zbylou sekanou, jak zjemnit sekanou, jak naplnit sekanou, sekana somackou, co se zbylou na sekanou, sekaná s čím, francouzská sekaná, sekaná s čím recepty, sekaná massala, s čím sekanou, cim podlit sekanou, co se zbylou pečenou krůtou, omáčka s pečenou sekanou, sekaná a s čím, co se zbylou krůtou, recepty s pečenou sekanou

Suroviny:
maso krůtí mleté, chléb, vejce, bujon gurmán, majoránka, sůl, pepř, cibule, česnek, paprika sušená sladká, máslo, hořčice dijonská, brambory, koření garam masala, olej, sůl bambová

Přidat fotografie receptu