Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené, vepřové řízky z krkovičky v bylinkách

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 998 kJ /
717 kcal
Bílkoviny42,30 g
Tuky54,50 g
Vláknina1,70 g
Cholesterol 684 mg
Sodík 1,69 g
Sůl4,13 g
Sacharidy13,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme. Nakrájíme na stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným zázvorem. Přidáme pokrájené bylinky, které řádně vetřeme do masa, zakapeme sójovou omáčkou a necháme 2 hodinky v chladu. Krok 2: Všechny plátky pak vložíme do našlehané směsi ze zakysané smetany (nebo tatarské omáčky), vajec, ostřejší hořčice a parmezánu nebo jiného jemně strouhaného sýra. Krok 3: 4 plátky z krkovičky obalíme nakonec ještě ve strouhance. Obalené a naložené plátky pěkně poklademe vedle sebe na plech, kde jsme rozehřáli olej a smažíme v troubě dozlatova. V průběhu smažení v troubě je jednou otočíme. Krok 4: Podáváme s bramborem a se zeleninovým salátem nebo s domácím rychlým bramborovým salátem.

Zveřejněno 17. 6. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Další 4 naložené plátky bez strouhanky jsme grilovali večer na grilu již jen tak, přírodně. Receptík je stejný, mimo strouhanky a foto dodám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené, vepřové řízky z krkovičky v bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBqW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené, vepřové řízky z krkovičky v bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBqW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

mňam :-p ikdyž jsem bylinky neměla čerstvé,jen sušené-nevadilo-jen opatrně,nepřehnat to :-)...hořčici jsem opomněla,sojovku nedávám...konstatuju výýýborné

Něco tak mimořádně jedlého jsme už dlouho neměli. Opravdu to zkuste, receptík za to stojí. Dávám bod!:yes::-K

:yes::yes::-)):-p

Anna Kocikova:Aničko,je to stejně naložené,jenom jedny řízky jsou obalené a smažené jako řízek a druhé stejně naložené řízky jsou dělané jenom přírodně a na grilu, je to psané v poznámce/byla to premiéra grilu/:-)):-))

Anna Kocikova::-D taky nevím;-) ale rcp vypadá mňamósně:-p;-):yes::-)

Mňamka:-p+:yes:Jen nevím,proč jsou oba receptíky z vepřového v Jiném masu:-8

to je ale nádhera:yes::-D hned bych si dala:-p

;-):-p:yes:

Asi půjdu spát, jinak dostanu hlad!:-p:yes:

Moc podařené :-p;-):yes:

Tak tomu věřím +1
Ivulí je to prudce jedlé:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřová krkovice nejlepší recepty, smažený vepřový řízek, řízky z krkovice, řízky z krkovičky, vepřový řízek smažený, nejlepší řízky z krkovice, naložené maso na smažené řízky, vepřový řízek z krkovice, smažená krkovička, jak smažit vepřové řízky, řízek z krkovice, řízek z krkovičky recept, smažený řízek z krkovičky, smažený řízek vepřový, nejlepší vepřové řízky, řízek z vepřové krkovice, řízek z krkovičky, smazena krkovice, vepřový řízek z krkovičky, nejlepší vepřový řízek

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, zázvor čerstvý, cibulka jarní, omáčka sojová, olej řepkový, bylinky, smetana zakysaná, vejce, hořčice dijonská, parmazán, strouhanka

Přidat fotografie receptu