Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda v meruňkovicovém sosu

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gmptop gmptop

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 606 kJ /
5 403 kcal
Bílkoviny482,10 g
Tuky119,71 g
Vláknina37,71 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 2,81 g
Sůl6,00 g
Sacharidy231,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupu, vykrojím jadřinec a pokrájím na kostky. Stejně pokrájím i meruňky. Krok 2: Rozpustím máslo – na něm pak orestuji jablka, meruňky a rozinky. Krok 3: Přidám štamprličku meruňkovice, stáhnu z ohně a nechám vychladnout. Zvídavým hospodyňkám, jež bádají nad záhadou, co se zbytkem meruňkovice, doporučuji obrátit se na manžela (partnera) – on už si s tím poradí. Krok 4: Maso vhodným řezem rozkrojím na plát, naklepu. Krok 5: Osolím, opepřím, posypu drceným kmínem a potřu utřeným (nastrouhaným) česnekem. Krok 6: Rozložím uzené (může být i bůček, ale opravdu uzený ne to „co něco” z hypermarketu)­. Krok 7: Potřu jablečnomerun­kovicovou smě­sí. Krok 8: Stočím roládu, převážu špagátkem a obalím ve směsi soli a pepře. Krok 9: Vložím do pekáčku, eventuálně do kastrolu. Krok 10: Troubu rozehřeji na 200° C a nechám zapéct bez zakrytí cca 30 minut. Krok 11: Až se maso uzavře, přiliji jablečný mošt smíchaný s řepným sirupem a vývarem. Krok 12: Nechám dál v troubě při 180 stupních něco kolem hodiny. Krok 13: Po tom čase vyndám z trouby, maso uklidím do tepla a sos prudkým vařením zredukuji na požadovanou hustotu. Krok 14: Pokud by se jevila někomu přílišná sladkost, lze ji srazit přidáním smetany. Krok 15: Z masa odstraním špagát, pokrájím a podávám se slezskými kluskami, nebo kopýtki. Krok 16: Jako příloha červená řepa vařená s kmínem. http://www.toprecepty.cz/recept/27885-cervena-repa-varena-s-kminem

Zveřejněno 22. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda v meruňkovicovém sosu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qjm5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda v meruňkovicovém sosu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qjm5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Co to je řepný sirup ??? A co se týče meruňkovice a rumu na pečení, vždy se s duvěrou obracím na manžela,on už si s tím opravdu poradí,hezky po řadě a proloží to dvanáctkou.

Jů,tak ta výsledná navinulá chuť musí být báječná:-*Krásně popsaný receptík:-p+3:yes:

uff!! to vypadá opravdu luxusně...ráda bych ochutnala, protože, mám obavy, k uvaření bych asi neměla odvahu...i když - nikdy neříkej nikdy, že?....

Tématické fráze:
sos na masovou roládu, sos recepty, sos na veprove maso, sos na veprovou roladu, recepty na sos, recepty švestkový sos, vareni veprove kostky na sosu, recepty s řepnym sirupem, švestkový sos na maso, univerzální sos k masu, recept sós, řepný sirup v receptu, recept sos veprovy

Suroviny:
jablko, meruňky sušené, máslo, rozinky, meruňkovice, kýta vepřová, sůl, pepř, kmín drcený, česnek, maso uzené, máslo, sirup řepný, mošt jablečný, vývar masový

Přidat fotografie receptu