Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mečoun na grilu

Mečoun je známý svým pevným masem a jemnou chutí, která se při grilování dokonale rozvine. Mečoun na grilu je nejen rychlý a jednoduchý na přípravu, ale také zdravý a výživný. Při správné marinádě a pečlivém grilování se stane ozdobou každé letní hostiny.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Snadný

Doba přípravy 16 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 6 min + 2 hodiny marinování

16 min (10 min příprava + 6 min tepelná úprava, + 2 hodiny marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 420 kJ /
1 295 kcal
Bílkoviny176,60 g
Tuky36,04 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 362 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy63,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papričku posekáme nadrobno, ošúpeme zázvor, zo strúčikov cesnaku stiahneme šupku, prekrojíme ich po dĺžke napoly a odstránime nestráviteľný prostriedok, Zázvor a cesnak postrúhame alebo prelisujeme a na lopáriku rozotrieme so soľou. Premiešame s papričkou. Krok 2: Touto kašičkou z oboch strán potrieme mečúňa, ktorého sme v mieste chrbtice prekrojili napoly. Na dno misy nalejeme trochu oleja zmiešaného s vínom alebo s citrónovou šťavou, uložíme na ňu stejky ryby a zalejeme zvyškom marinády. Misu zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 2 hodiny do chladničky. Krok 3: Namarinovaného mečúňa vložíme do zatváracej mriežky na grilovanie, aby sa pri opekaní nerozpadol. Grilujeme najprv po 1 minúte z každej strany, potom po 2 minútach tiež z každej strany. Ryba nesmie vyschnúť ani sa pripáliť. Krok 4: Na okraji grilu opečiem huby a pozdĺžne nakrájané plátky baklažanu, ktoré sme predtým trošku osolili a pokvapkali olejom. V mise zmiešame listy šalátu so zálievkou pripravenou z citrónovej šťavy, olivového oleja a soli. Môžeme ogrilovať aj inú zeleninu podľa chuti, prípadne aj kúsky bagety.

Zveřejněno 24. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mečoun na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5M4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mečoun na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5M4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Colombo65::-D:-D:-D:yes:Ale první dojem u názvu receptíku mě také rozesmál;-):-))
Moc hezky připravená rybka:-p+9:yes::-K

:yes::yes::-p

holka ze severu: ale moderátor Mečiar by na spapanie aj bol :-D:-D:-D;-):-D:-D:-D

Tedy, jak já se lekla, co se skrývá pod názvem... uf! :-D Ještě že to dobře dopadlo a opekli jste rybu a ne Mečiara :-D

Taky me to napadlo:-)) jen jsem si predstavovala pekne prorostly bucek, podle nazvu:-)) a ona to rýbka rýbka rýbka:-p:yes:

amalia: :-D:-D:-D, díky:yes::-K

ste zlatí, ďakujem za bodíky:-) ryba je to naozaj skvelá, dobrú chuť;-):-K

krásný receptík, mečoun je úžasná ryba, bodík +2:yes::yes::-)):-K:-p:-p:-p:-p:-p

Colombo65: neboj, colombo, už je na dôchodku:-) konečne...

:yes::yes::-D:-D ve mně pěkně hrklo:-D:-D tím víc je to lákavé:-8;-)

Já se také lekla:-O, ale po vysvětlení chápu:-)):-D, rybička dobrá:yes::-p

Krásné - ještě že v ČR je to mečoun, jinak by byl skandál raz dva:-D:-D:-D:yes:Nádherný kusanec ryby:yes:

Tématické fráze:
mail maribyrnong.vic.g loc:cz, mail gleneira.vic.gov.au loc:cz, mail brimbank.vic.gov loc:cz, mail wyndham.vic.gov.au loc:cz, mail wyndham.vic.gov.au. loc:cz, mail frankston.vic.g loc:cz, mail mitchellshire.vic loc:cz, mail wyndham.vic. loc:cz, mail corangamite.vic.gov. loc:cz, mail phcn.vic.gov.au loc:cz, mail maribyrnong.vic.gov. loc:cz, mail gleneira.vic.gov.a loc:cz, mail gleneira.vic.gov. loc:cz, mail frankston.vic loc:cz, mail wyndham.vic.gov. loc:cz, mail maribyrnong.vic.gov loc:cz, mail corangamite.vic.g loc:cz, mail wyndham.vic.g loc:cz, mail mitchellshire.vic.gov.au loc:cz, mail frankston.vic.gov.au loc:cz

Suroviny:
mečoun, paprika kozí roh pálivá, česnek, zázvor čerstvý, olej olivový, víno bílé, sůl, lilek, houby, zelenina, salát, rajče

Přidat fotografie receptu