Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zmrzlina z moruší

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: asi 800 g zmrzliny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 532 kJ /
605 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky4,40 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 154 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy121,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny vychlazené suroviny rozmixujeme do hustého koktejlu a dáme zmrazit do zmrzlinovače.

Zveřejněno 25. 6. 2012

Poznámka autorky cathleen

Zmrzlina mi chutí i konzistencí připomínala ten báječný jahodový sníh, který se prodával kdysi v kelímcích....(samozřejmě chuť jahod nahražena chutí moruší).

Jedlé a léčivé plody moruše (článek): http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/zavarovan...

Zapomenuté ovoce (článek): http://www.lidovky.cz/zapomenute-ovoce-chutne-a-zd...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zmrzlina z moruší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o89Y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zmrzlina z moruší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o89Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Moruše jsem "objevila" minulý rok. Chodila jsem každý den pod strom u školy a sbírala a jedla a zamrazovala. Je to jedno z nejzdravějšího ovoce - posiluje imunitu. Jezte je, jak jen můžete. Navíc černá obsahuje ve slupkách resveratrol. Zmrzlina bude jistě výborná

Marie: máme na zahradě obě - bílou i černou, tu dokonce dvakrát (jednou převislou). Na moruších se mi líbí i to, že zrají velice dlouho, můžeme se na nich pást skoro celý měsíc:-Q

zrovna jsem hledala co s morušemi, děkuji za recept :-)

Maemi: jestli jich máš hodně, udělej marmeládu nebo džem - manžel tvrdí, že mu chutná skoro jako borůvkový :-D

Moruše jsou super - jen těch jejich stromů je pomálu ;-);-);-)

Těší mě, že se zmrzka líbí :-) pokud někde moruši potkáte, neváhejte a alespoň ochutnejte:-))

Kanyla: pokud nemáš zmrzlinovač a chceš jakoukoliv zmrzku zkusit udělat, vyrob ten počáteční "koktejl" a dej ho v krabičce do mrazáku. Pak stačí zmrzku asi co 45-60 minut pořádně promíchat (ztuhlou část s tou řídkou) - tím zabráníš tvorbě ledových krystalů, které by mohly poškrábat vaše namlsané jazýčky;-)

Zmrzlinovač nevlastním a moruši taky ne - tu navíc ani neznám!!! Nicméně vypadá to nááádherně a kdyby mi někdo nabídl, vrhla bych se skokem ;-)

Moruše nám tady jedna roste,ale ptáčci jsou vždy rychlejší;-):-))
Máš to krásně naaranžované:-8:-K+:yes:

Moruši vůbec neznám.

My máme moruši na zahradě, už má plody - dozrává postupně celé léto. Díky za super recept, já jí zatím dávala jen do nepečených dortů. Určitě zkusím.:yes:

cathleen:Cathleen, já ti řeknu, to je bomba recept. Moruše mi evokují dětství, kdy jsme měli ohromný strom v Mateřské školce kam jsem chodila a občas jsme si trhali moruši do pusy a já úplně cítím tu nevšední a zvláštní slaďoučkou chuť těch plodů a vždycky byla hodně osypaná;-) Rok před naším stěhováním se sem na domeček jí podřízly, že tam prý je od ní špinavá cesta(byla to ta tmavá), jak opadává na zem a rozšlape se, desítky let to nikomu nevadilo:-O-bylo to, jako by mi vzali kus dětství;-(já měla tu moruši a MŠ naproti baráku, kde jsem bydlela v Č.Krumlově;-)Jasný 7.bod:yes:

zizala: hm, nám se už 5.rok drží dobře. To jen letos, ten několikahodinový mráz, zničil veškerou budoucí úrodu ovoce, nejen moruše. Ale už znovu obrůstá a příští rok snad budeme sklízet;-)

Ještě poznámka - ty černé moruše se mi zdají být lehce víc kyselejší, než ty bílé.

Jana: Jani a je to strom, že? Ta naše zatím vypadá jako veliký keř....:-)

100let stará bílá moruše roste babičce před domem v Panenských Břežanech na návsi, je každoročně úžasně obsypána plody, samozřejmě svou vůní a šťávou velmi láká vosy, sedět pod ní je jako sedět v úlu...Ovoce je na ní na metráky. Babi z něj dělá hlavně šťávy, džemy, koláče. Úžasně chutná i samotné. Naplnila s nimi i sladké knedlíky. O víkendu, až k ní pojedu zkusím tu zmrzlinu, jen nebude červená.

:-( Moruše jsou teplomilné, takže si na ně musím nechat zajít chuť. Ale zmrzka je chutná už od pohledu :-p:yes:

srettka: myslíš - jak chutná moruše? Především je úžasně sladká.....nijak výrazně nevoní a chutná skoro jako malina, ale bez té charakteristické malinové vůně. Rozkousnutá v puse lehounce voní....moruší:-D
Ty černé velice barví. Určitě by z tho byla výborná šťáva a kámoška z nich dělala prý úžasnou marmošku.

cathleen:ja to rikala:-! ja to vedela:-! zadna vzdusna doprava z pekaren, ale katy, ktera uloupila morusovou vegetaci:-D ale dobre uloupila, ta kosmicka zmrzka fakt je k sezrani:-p a jakto vubec chutna? na pohled je to jak velka malina z fukusimi. a ja nestastna nemam anunk, jaky je košt:-S

Tématické fráze:
moruše černá zpracování, moruše černá recepty, zpracování moruší, marmeláda z moruše, moruše zpracování, jak zpracovat moruše, marmeláda z moruší, džem z moruše, zpracování moruše, moruše bílá recepty, moruše marmeláda, moruše dzem, jak chutná moruše, co udelat z moruse, moruše černá, dzem z morusi, moruše černá keř, jak zpracovat moruši, co udelat z moruší, moruše černá recept

Suroviny:
moruše, jogurt bílý, smetana ke šlehání, cukr, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu