Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové telecí s estragonem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 771 kJ /
1 618 kcal
Bílkoviny227,24 g
Tuky65,22 g
Vláknina8,85 g
Cholesterol 601 mg
Sodík 677 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy28,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci pomalu rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nasekanou cibuli a dusíme, až zesklovatí. Krok 2: Potom přisypeme na větší kousky nakrájené telecí maso a stonky estragonu z kterých jsme si otrhali lístky, které použijeme později. Krok 3: Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vše zvolna dusíme hodinu pod pokličkou. Krok 4: V misce spojíme mouku, zakysanou smetanu a lehce pokrájené lístky estragonu. Krok 5: Hotové telecí vyndáme z hrnce a odstraníme stonky estragonu. Šťávu můžeme propasírovat. Krok 6: Ke šťávě v hrnci přidáme směs zakysané smetany, mouky a lístků estragonu. Krok 7: Omáčku necháme projít varem, maso vrátíme do omáčky a chvilku společně provaříme.
Je-li omáčka příliš hustá přilijeme krapet vývaru nebo vody.

Zveřejněno 29. 6. 2012

Poznámka autora Miquel

Recept je z kuchařky Zdeňka Pohlreicha "Šéf na smetaně".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové telecí s estragonem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rk0V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové telecí s estragonem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rk0V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

ať žije zdenek polreich :-)

Dík za komentáře a body.

Krásný recept z minima surovin:-):yes:+

Nemá chybu :yes:

no jo, jenže nejím telecí, možná by to šlo z veřové kýty, vypadá to hodně jedle

krásné jídlo:yes::yes::-):-K

:yes::yes:

1974andrea:jo táák:-O:-8 nu což, proti chuti žádný dišprcát:-))

srettka:Já bych právě papala, ale nemamo:-D.

1974andrea:taky nenapáš kraví batolata?? já tiež nie:-8 tak na to vezmem pořádnou hovězinu a je vymalováno;-)

1974andrea:taky nenapáš kraví batolata?? já tiež nie:-8 tak na to vezmem pořádnou hovězinu a je vymalováno;-)

Taky miluju estragon, mám už ho pěkně velikej, ovšem telecí nikoliv:-(. Bude to dobrota:-p:yes:

:-p;-):yes:

Mít to telecí, šla bych na to! Krásné foto, úžasný recept:-!:yes:

Krásné;-);-);-)

Tématické fráze:
recepty s estragonem, telecí polreich, telecí maso podle pohlreicha, telecí ramínko, polreich telecí, telecí soté, telecí, telecí kýta recept pohlreich, polreich telecí maso, telecí na estraagonu, maso na estragonu, osso buco je z hověziny, vinna omacka s estragonem, pokrmy z telecího masa pro batolata, recept z kousky telecího masa, krémové telecí maso podle pohlreicha, telecí maso kousky recepty, teleci maso pro batolata, telecí maso recept pro batole, omáčka z telecího masa pro batole

Suroviny:
plecko telecí, smetana zakysaná, máslo, mouka polohrubá, vývar, cibule, estragon, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu