Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský guláš podle Anuše Kejřové

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 666 kJ /
1 354 kcal
Bílkoviny131,23 g
Tuky69,56 g
Vláknina11,85 g
Cholesterol 445 mg
Sodík 1,27 g
Sůl3,08 g
Sacharidy32,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme ji na přepuštěném másle dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme tak, aby rovnoměrně obalila cibulové kousky, a přidáme opepřené a lehce osolené kousky hovězího masa. Krok 2: Necháme je zatáhnout, zalijeme malým množstvím vývaru a necháme vydusit na tuk. Krok 3: Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme, podlijeme zbytkem vývaru dusíme pod pokličkou doměkka. Občas promícháme a pokud by bylo zapotřebí, přilijeme tekutinu. Krok 4: Do hotového guláše již mimo plotnu zamícháme červené víno, zakysanou smetanu a kapary, které můžeme podrtit. Dochutíme solí a pepřem.

Zveřejněno 29. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský guláš podle Anuše Kejřové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WplE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský guláš podle Anuše Kejřové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WplE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

S vínem se to pak už tedy nevaří? Nečpí z toho to víno? Já jsem zvyklá víno dávat hned na začátku, tak mi to překvapilo. Jinak to vypadá náramně:yes:

Líbí se mi:-p:yes: u nás asi jiná příloha;-)

Eli, Kejřová nikdy nezklame - ale Ty taky ne;-):-):yes::yes:

Pěkný gulášek :yes:

pěkný gulášek kapary jsou moc dobré:yes::yes:+14

Gulášek vypadá móc dobře:yes:

;-):-K:yes:

omáčka vypadá báječně .... na paprice stokrát jinak - posílám bodík:-):yes:

Děkuji za komentáře a hlavně body...:-K První kuchařka, když jsem musela v roce 1990 zakládat domácnost, byla právě Anuše Kejřová, tuším něco jako "Úsporná kuchařka". Trochu mě v těch dvaceti děsily kapitoly o tom, jak naštípat dříví a roztopit kamna; zardousit drůbež, oškubat a vyvrhnout vnitřnosti, ale i tak to byla jedna z knih, které považuji za svoje prvotní kuchařské učiliště..;-)

:-p:-p:yes:

Hmmm, tak to může být bašta, jen bych zvolila jinou přílohu:-8:-):yes:

srettka:néé:-O:-? kapary jsou úžasná bašta:-p:-p:yes:
krásný recept:-K

ta omáčka..mlask:-p krása, kapary mě teda dvakráte neoslovili, ale i tak to musí být bašta;-):yes:

Jo ten mám v Kejřovce, jak vidím :-D:-D:-D, nedělala, ale :-p:-p:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
francouzky guláš, burgunsky.kralik, francouzský hovězí guláš, hovězí guláš francouzský, recepty a.kejřové, zlata usporna kucharka anuse krejrova, hovězí guláš po francouzku, francouzký guláš recept, francozsky guláš, zahradnický guláš, recepty od anuše, hovezi gulas po francouzsky, hovezi gulas ve francii, recepty anuse, kureci francouzsky recept, hovězí po francousku, kureci na vine po francousku, vepřový guláš stokrát jinak, francouzsky kureci gulas, francouzský guláš na víne

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, ghee, paprika sušená sladká, vývar hovězí, mouka hladká, smetana zakysaná, kapary, víno červené, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu