Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecký rebarborový koláč s drobenkou

Ačkoliv je rebarbora zelenina, hodí se skvěle jako náplň do sladkých moučníků. Zkuste upéct například tento koláč z lineckého těsta s náplní z krájené kyselkavé rebarbory posypané sladkou drobenkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sardinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 088 kJ /
2 650 kcal
Bílkoviny40,66 g
Tuky107,85 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 609 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy374,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto zpracujeme, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky odpočinout. Krok 2: Mezitím oloupeme rebarboru, opláchneme a nakrájíme asi po 1 cm na kostičky. Kostky smícháme s lžící krystalového cukru. Krok 3: Ze surovin na drobenku vytvoříme rukama drobivé těsto. Krok 4: Linecké těsto vyndáme z lednice, na pomoučené desce vyválíme kruh o trošku větší, než je koláčová forma, aby mohly vzniknout okraje. Krok 5: Těsto opatrně přendáme do koláčové formy, prsty dotvarujeme těsto ve formě a upravíme zvýšené okraje. Krok 6: Nasypeme na něj kostičky rebarbory a vše posypeme drobenkou. Krok 7: Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 30 minut do zrůžovění okrajů. Po vytažení necháme zchladnout.

TIP: Co vše se dá upéct z lineckého těsta?

Zveřejněno 30. 6. 2012

Poznámka autorky sardinka

Rebarbora je velmi zdravá a má pro lidské tělo mnoho prospěšných účinků. I když se většinou používá do sladkých pokrmů, fakticky je to zelenina.

Začátkem července v rebarboře stoupá koncentrace kyseliny šťavelové, tudíž se nedoporučuje lidem, kteří mají problémy s tvorbou ledvinových kamenů, revmatismem a dnou a celkově by se jí člověk neměl přejíst, moc hej by mu potom rozhodně nebylo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecký rebarborový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Wxj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecký rebarborový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Wxj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Mala som trochu ine pomery surovin a miesto hery som pouzivala maslo
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2747. Recept som mala z knihy recetov Apetit a kolac je fajny fajny fajny. Myslim, ze na rebarbotu sa uzasne hodi prave cesto na lineckom zaklade. Pridavam foto

:-):yes:+

Kyselina šťaveľová sa dá neutralizovať, stačí rebarboru pokvapkať trochou smotany ( 2-3 lyžice). ;-)

krásný sezonní koláček:-p;-):-K:yes:

Krásné dopoledne,jsouhlasím se spagetkou,taky rebarboru můžu až se mi pusa křiví.:yes:

:-p:yes::yes:

Revbarboru můžem mooc, ale právě ji taky moooc nemůžem, z důvodů. jež uvádíš v Poznámce ;-(;-(;-(, no ale jednou za čas se zahřešit musí ;-);-):-p:yes:

Tak už jsem dělala kynutý, hrnkový, piškotový, ale linecký ještě ne. Moc se mi líbí tvůj koláček!!:-p

Tématické fráze:
rebarborový koláč s drobenkou, rebarborový koláč z lineckého těsta, rebarborový koláč z drobenkou, linecky kolac s drobenkou, rebarborový koláč apetit, linecky kolac, drobenkový koláč, drobenkovy rebarborový koláč, rebarborovy kolac, lineckeho testa kolač s rebarborou, drobenkový koláč s rebarborou, linecke testo s rebarborou, recept na rebarborový koláč, rebarborový koláč linecké testo, rebarborový koláč z hery, linecký rebarborový koláč s tvarohem, linecký koláč s lebarborou, linecký koláč s lebarborou, rebarborovy.kolac linecky, rebarborový koláč se žmolenkou

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, tuk, žloutek, sůl, rebarbora, cukr krystal, tuk, mouka polohrubá, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu