Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

„Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 919 kJ /
937 kcal
Bílkoviny38,67 g
Tuky60,54 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 195 mg
Sodík 1,33 g
Sůl3,25 g
Sacharidy55,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z řepy odkrojte vrchní i spodní část a pomocí škrabky oloupejte slupku jako u brambor a umyjte od případných zbytků hlíny (pozor, řepa extrémně barví, takže používejte plastové prkénko a gumové rukavice). Krok 2: Nakrájejte na půlcentimetru silné plátky a pomocí tvořítka (které používáte třeba na linecké) vykrájejte z řepy tvary srdíček. Zapněte troubu na 190°C. Krok 3: Rozdělte je do dvou částí a naskládejte na dva pláty alobalu. Krok 4: Na hromádky z řepy rozložte bylinky, zakápněte balsamicem, přidejte vrchovatou lžičku másla a pevně zabalte. Krok 5: Balíčky přeneste na plech, vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 45 minut, až bude řepa úplně měkká (doba pečení závisí na velikosti srdíček i na stáří řepy, proto je uvedený čas pouze orientační). Krok 6: Mezitím si vytvořte sýrový přeliv tak, že smícháte strouhaný ementál s kysanou smetanou a dochutíte špetkou bylinkové soli. Krok 7: Po vytažení z trouby otevřete balíčky, vyhoďte použité bylinky a srdíčka naservírujte na talíř společně se sýrovým dipem. Krok 8: K jídlu se výborně hodí suchá červená vína, jako Cabernet Sauvignon, nebo Albis (výborné víno z Chille).

Zveřejněno 30. 6. 2012

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky: pokud Vám nevyhovuje chuť ementálu, můžete ho směle nahradit jiným výraznějším sýrem – čedarem, uzenou parenicí, švýcarským sýrem gruyére nebo i parmazánem (toho ovšem použijte výrazně méně). Řepu jsem jako hlavní chod valentinského menu volila nejen kvůli barvě, ale i díky její stravitelnosti – málokdo by chtěl být po romantické večeři nacpaný až k prasknutí a těžce odfunět na nejbližší kanape. Pokud byste ale svého masožravce „pouhou“ červenou řepu neuctila, doplňte jídlo třeba o pořádně krvavý steak.

Pozor, červená řepa díky betainu barví i po průchodu trávicím traktem, takže se nevyděste na toaletě!

Přijdou-li vám srdíčka přeci jen příliš zastydle romantická, můžete utvořit kuličky (pomocí vykrajovače jádřinců), nebo řepu normálně nakrájet na kostičky.Rozfocený postup na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz

Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/srdicka-z-cervene...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBlJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Romantická večeře ve dvou“: Srdíčka z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBlJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dobry den chtel jsem se zeptat co mam dat jako prilohu ze bych to chtel zkusim timhle receptem vyzehlit u sve pritelkini a nerad bych to pokazil

Jana Remkova a nofrona: Díky za chválu :-) Dáváme si ji takhle upravenou i jen nařezanou na kostičky, ale takhle to vypadá líp. Teď mě napadlo, že pro děti by z toho šly vykrájet další tvary... hvězdičky, motýlci... prostě na co je vykrajovátko ;-)

Řepu já rád, tuze rád;-):-p:-p
Krásný recept:yes:

Krásné, zdravé, super!:yes:

1974andrea: Děkuju :-8 Doufám, že bude i chutnat!

Parádní receptík, řepu mám moc ráda:-p:yes: A krásně to vypadá:-K

rebeka: Díky za pochvalu :-) Já právě parmazán moc nemusím, na mě je příliš výrazný...

moc hezké:-K já bych do sýrového přelivu volila asi ten parmazán.. nebo gran moravia... parádní zamilované menu:yes::-)

Tématické fráze:
recept na romantickou veceri, recepty na romantickou veceri, vecere pro dva recepty, co uvařit na romantickou večeři, romantické jidlo, večeře pro dva recept, jak udělat romantickou veceri, tip na romantickou veceri, recept na večeři pro dva, romantická jídla, večeře pro dva, recepty na večeři pro dva, jak uvařit romantickou večeři, romantické jídlo recept, romantické menu recept, recepty večeře pro dva, recept pro romantickou večeři, tipy na romantickou večeři, jídlo na romantickou večeři, recepty pro romantickou večeři

Suroviny:
řepa červená, máslo, rozmarýn, tymián, ocet balsamiko, smetana kysaná, sýr ementál, sůl bylinková

Přidat fotografie receptu