Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Likér z černého rybízu, višní a josty

Sladký a hustý ovocný likér připravený ze šťávy, jemného lihu a směsi koření přidaného pro doladění šťavnaté ovocné chuti. Můžete ho použít při přípravě míchaných koktejlů, pít samotný vychlazený, nebo si z něj připravit horký drink na zahřátí.

Hodnocení receptu je 5,0 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 306 kJ /
5 810 kcal
Bílkoviny31,50 g
Tuky53,50 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy663,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše dáme do velké sklenice a necháme v teplé místnosti 6 týdnů. Krok 2: Občas promícháme. Krok 3: Poté slijeme přes plátno a nalijeme do skleněných šroubovacích lahví.

TIP: Vánoční likéry

Zveřejněno 8. 7. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Je to takové dámské pitíčko, ale dobrota. Používáme i do moučníků a ovoce je pak velmi dobré zobání (pozor, má sílu :-) Dříve jsme dělávali pouze z višní, ale už jich je málo, tak jsme začali přidávat i černý rybíz a jostu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likér z černého rybízu, višní a josty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7kW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likér z černého rybízu, višní a josty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n7kW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Naloženo.... jen těch 6 týdnů čekání bude těžké vydržet. Už teď mám chuť :-) :-8

Přidala jsem nové fotky hotového likéru. Zase spíš víc rybízu než višní, už je jich všude strašně málo.

Marie :Sklenici normálně zavřu víčkem;-). My jsme tuhle vlastně griotku dělávali pouze z višní, ale protože jich bylo čím dál tím méně, nahradili jsme i jiným ovoce. Pouze z josty jsme ji ale nezkoušeli.

mám dotaz, tá sklenice se uzavře nebo je otevřená? a zkoušeli jste to někdo jenom z josty?

Markmala: A dělala jste jenom z josty?

Zobrazit starší odpověď

rebeka:Nene, nepeckovat:-! Je to fakt velmi dobré:-p;-)

tak tohle mi uteklo:-/ višní plný strom.. jdu do toho:-!;-)
jenom dotaz.. ty višně i s peckou nebo:-?:-?:-?:-S:-D:-D:-D

Simona Kucerova:Jojo Simčo, jednou jsme sezobali se sousedy celé 2kg a nemuseli jsme nic pít:-D

Taky jsem dělával s višní ovoce pak nemá chybu:-D:yes::yes:+9

Pěkný likérek:-p:yes: a pak to ovocíčko to asi stačí sníst pár lžiček:-D:-DTaky jsme to dělávali z višní,ale ty už jsem neviděla několik let;-)

Několik dnů zpět jsem přidávala fotku k višním v rumu. To bude dobrota tohle!! Vím, že v Petřvaldě dělávají něco hodně podobného a ovoce vkládají tak, jak dozrává. Přidávají a přidávají a pak je z toho bezva bowle:-p

super:yes::yes::-)):-K

Hmmm:-p, tak ten si udělám, černý rybíz mám ráda a v tétopodobě bude jistě úžasný;-):yes:

Tématické fráze:
černý rybízový likér recept, černý rybízový recepty likér, rybízový likér, černý rybízový likér, černý bez likér, domaci vino z josty, víno z josty, domácí rybízový likér, griotka z černého rybízu, liker cerny bez, rybízový likér recept, domácí likér z višní, recepty z josty, domaci liker z rybizu, josta recepty, černý rybízový recepty, griotka z josty, liker z cerveneho rybizu, josta v rumu, dobroty z višní

Suroviny:
ovoce, cukr krupice, rum, skořice celá, koření hřebíček, zázvor čerstvý, lupínky mandlové, kůra pomerančová, kůra citronová

Přidat fotografie receptu