Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na česneku s rozmarýnem

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabina_I

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí stehna umyjeme (nebo celého rozporcovaného králíka), prošpikujeme klínky špeku, z obou stran tlakem osolíme, sůl vmasírujeme do masa a opepříme čerstvě pomletým pepřem, oloupeme si cca 6 stroužků česneku a polovinu - 3 ks utřeme se solí a porce králičího masa pořádně potřeme. Krok 2: Maso orestujeme v hrnci nebo na pánvi na oleji z obou stran - po každé straně cca 1 minutu, aby se maso zatáhlo. Rozehřejeme si troubu na 180-190°C a do kameninového pekáče nebo keramického hrnce vložíme na čtvrtky nakrájenou cibuli, zbylé 3 stroužky česneku, nahrubo nakrájené kousky špeku a slaniny. Podlijeme vodou. Krok 3: Pečeme cca 30 minut (u celého králíka 45 minut) a teprve potom posypeme 2-3 snítkami čerstvého rozmarýnu, pak pečeme dále stejnou dobu, podlijeme růžovým vínem i přes maso. Odkryjme poklop a přelijeme směs přes maso a pečeme odkryté cca 15 minut.

TIP: Jak špikovat maso

Zveřejněno 12. 7. 2012

Poznámka autorky Gabina_I

servírujeme se smetanovými nebo pečenými bramborami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na česneku s rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pgq1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na česneku s rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pgq1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Výborný recept, včera som ho robila na obed <3 Už teraz patrí medzi moje obľúbené. :yes:

rebeka:děkuji..vypadají úžasně...:-8

Tak já dnes vytáhla králičí stehna z mrazáku, výborné to bylo... bod už jsem dala, tak dnes jen foto;-):-)

moc pěkné:yes::yes::-p:-p:-K

Krásná a chutná mňamka:-K+6:yes::-p

Gabina_I: Gábinko, krááásný, jen nemám králíčka:-(hned bych to udělala, máme ho moc rádi. Ale 5.bod. ti letíííí:yes:

Nádhera

rebeka:od známých z venkova za 150kc/ks :-D :-*

:-// odkud ty králíky furt taháte:-//:-? z klobouku:-?.. těžko:-S:-D:-D:-D moc hezká úprava ušatce.. mňamity ham:-!:-p:-p:-p:-D:yes:

Nádherné jídlo!!:-p:yes:

Tématické fráze:
králík na rozmarýnu, králík na česneku, jak prošpikovat králíka, kralik na rozmarinu, králík recepty na rozmárýnu, králík recepty, jak prošpikovat maso, pečený králík na rozmarýnu, kralik rozmaryn, králík na víně s rozmarýnem, recepty na králíka, králičí stehna na cesneku, pečený králík s rozmarýnem, recept králík na rozmarýnu, králík s rozmarýn, kralik stehna recept, top recepty králík, recept na kralika, recept králík stehna, prospikovani masa

Suroviny:
stehno králičí, cibule, česnek, slanina, špek, pepř mletý, víno růžové, sůl, rozmarýn

Přidat fotografie receptu