Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrá svíčková na smetaně

Hodnocení receptu je 4,2 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ProchiWoman ProchiWoman

Středně náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 135 min

135 min (135 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 703 kJ /
1 602 kcal
Bílkoviny211,00 g
Tuky76,70 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 730 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy15,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na drobno nakrájený špek osmahneme přidáme maso a z každé strany necháme osmahnout, přidáme koření, kořenovou zeleninu, podlijeme a necháme dusit zhruba hodinu (než bude měkké maso). Krok 2: Po vyndání masa vybereme z hrnce všechno koření a zeleninu rozmixujeme. Krok 3: Přidáme vymačkaný citron, smetanu, dochutíme a nakonec vložíme maso zpět do omáčky a můžeme podávat.

Zveřejněno 13. 7. 2012

Poznámka autorky ProchiWoman

Komu chutná, může si dát šlehačku nebo brusinky, popřípadě jemně pokapat citronem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrá svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1EkV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrá svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1EkV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Vařila jsem téměř stejně, jen pravou svíčkovou jsem neměla, jen falešnou a špikovala jsem. Ta byla tak měkká, že se rozpadala...přidala jsem foto.:-)

Já tam 11 kg masa nikde nenašel, ale zeleniny je tam podle mne málo a celeru obzvlášť. Táta mně učil a to byl pan kuchař.Vařil ve varieté v Hamburku celou válku a jinak v Hotelu Beránek Praha.
Celer dělá svíčkové chuť. Nechci ,ale nikoho poučovat co chutná jednomu nemusí chutnat druhému. :-D

Zeleniny je akorát na 4 litry omáčky...jak to mnoho lidí psalo..každý ji dělá úplně jinak...Tohle je spíš taková jemnější..trochu tymiánu neuškodí nemá to špatnou chut...:-)jinak děkuju všem za komentáře..:-)

Olinka5555:Do čeho ji nakládáš ??? Tajnustkářko!:-D

Fotky pěkné. Každý dělá svíčkovou jinak, mně tam chybí prošpikované maso a více zeleniny, já ji ale nakládám na 4-6 dnů a teprve pak ji peču v troubě. Do nálevu dávám trochu octa.
Ale četla jsem i slyšela hodně repeptů na svíčkovou vařenou a nenakládanou a určitě nemusí být špatná. Ovšem pravá svíčková by si zasloužila opravdu prošpikovat a té zeleniny trohu víc, ale i tato nemusí být špatná - posílám bod.

Míla: Já dávám citronovou kuru také!:yes:Jo a zeleninu po očištění ješté zvážím ,aby to mělo vždy stejnou chuť podle receptu.:-D

spagetka:Jenom zaznamenávej, takže hezky kulaté číslo 15 milonu milovníku dobré svíčkové ! ;-):yes:

Jana Mašindová 13. 7. 2012 14:15
Podívala jsem se na věk autorky - mladinká, tak to zas musím uznat, že na svůj věk je šikovná a odvážná.:-K

Jana Mašindová 13. 7. 2012 14:13
3 až čtyři kostičky celeru a dvě menší mrkve? To vaříte pro myšičku? Tento recept se mi vůbec nelíbí. Myslím, že bude i bez chuti.
Jsou tu jiné a vynikající, zvlášť ten s karamelem, mňaminky!!!

Aha, holky, já jsem hlavoun! :-O To s překlepem mě nenapadlo. Ale stejně, zeleninou nešetřím, ta dává přece omáčce svou typickou chut především. . . a že zase propírám tu mrkev :-D nešetřím s ní, omáčka má hned lepší barvičku.:-p;-)

Míla: asi takhle: co česká rodina, to jiný recept na svíčkovou, je nás deset milionů...........a to prosím nezaznamenávám slováky, kteří svíčkovou taky milujou... takže: žádný recept není divný, každý ho tu dává dle své chuti ;-);-);-);-)

;-)Opravila som na 1 kg mäsa, ak by to malo byť inak, poprosím autorku o novú opravu. :-D;-)

Nějaký divný s tím ochucením. Dávám i citr. kůru, cukr a sůl, tymián ne. Stojíme 4 kuchaři okolo hrnce a přidáváme, trochu hořčice se může dát. Šéf tam nakonec vlil štávu z nakládaných meruněk, a to pak bylo dobrý. Nechají se chutě 1 hodinku rozložit a pak rychlé poslední dochucení, před podáváním. Je to věda pro medvěda, málokdo má v puse chut pravé svíčkové omáčky:-D

Určitě se překlep vloudil:-8;-)Svíčková bude jistě dobrá:-p+3:yes:Nebo už asi v minulém času:-*:-))

Pajaja::-O To bude překlep s tím masíčkem.:-8

Mně také připadá, že na tolik masa je nějak málo zeleninky. Však je to taky znát na barvě - ta mrkvička by mi tam docela chyběla.:-S

11 kg dáme rovnou jedno tele :-) Fotka povedená, dávám + 1 :yes:

11 kg hovězího? To by se nám asi trošku prodražilo :-D

Tématické fráze:
jak uvařit dobrou svíčkovou, recept na dobrou svíčkovou, dobra svíčková omačka, pravá svíčková na smetaně, rychlá svíčková od ládi hrušky, svíčková na smetaně, pravá svíčková omáčka, pravá česká svíčková, rychlá svíčková ládi hrušky, jak udělat dobrou svíčkovou, lada hruška rychla svičkova, rychla a dobra svickova, svíčková na smetaně recept česká, láda hruška svíčková, prava svickova, láďa hruška - rychlá svíčkova, ceska svickova, svíčková podle ládi hrušky, dochuceni svickove, z čeho se dělá svíčková

Suroviny:
svíčková hovězí, mrkev, petržel, celer, tymián, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, citron, smetana

Přidat fotografie receptu