Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vypečené fazolkové kuře na slanině s adžikou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 325 kJ /
1 751 kcal
Bílkoviny16,14 g
Tuky171,11 g
Vláknina22,32 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,23 g
Sůl8,00 g
Sacharidy29,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáčku dáme 1 nakrájenou cibuli, 2 stroužky česneku, 100 g slaniny nakrájené na čtverečky, na to dáme kuřecí maso, osolíme, posypeme adžikou, postříkáme olejem, podlijeme trochu vývarem a dáme péct. Krok 2: Zatím si na pánvi s olejem opečeme druhých 100 g nakrájené slaniny, druhé pokrájené cibule nadrobno, přidáme fazolky, osolíme, dáme nasekaný kopr a všechno volně opečeme do měkka. Krok 3: Asi po 30 minutách pečení masa, vyndáme pekáč, do kterého přendáme měkké fazolky, podlijeme zbytkem vývaru a dáme 20-30 minut péct dohromady. Pak už si jen pochutnáváme.

Zveřejněno 14. 7. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Občas fazolky používám k masům jako přílohu a tak jsem se dneska ptala sama sebe, proč to neupeču dohromady a stalo se. Bylo to moc dobré, výborná šťáva a podávala jsem s pečenými brambory-pekla jsem je zároveň s drůbežím masem, takže z jedné vody na čisto. Díky Topkám jsem to upekla trošku víc, než by mělo být, ale nic se nestalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vypečené fazolkové kuře na slanině s adžikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8W9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vypečené fazolkové kuře na slanině s adžikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8W9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-Kpochutnala bych si:yes::yes:+9

:yes::yes::yes:

bubutop:Bubutop, já ti to koření nafotila-je jako poslední fotka. Jinak pochází z gruzínské kuchyně, kde se používá převážně na drůbeží maso;-)

já bych si určitě pochutnala:-p:-p:yes::yes::-))

Povedená šťavnatá dobrota:-p+5:yes::-K

:yes::yes::yes:vypadá to náramně a co je to koření adžika? To neznám:-O:yes::yes::yes:

Krásná, chuťová mňamka:-K;-):-p:yes:

:-p:yes::yes:

Bibi, hm :-p:-p:yes::yes:

Taky by mi chutnalo :-p:yes:+

Bibi:-), chtěla bych být dnes u vás na oběd, náramně bych si pochutnala:yes:

Tématické fráze:
kuře na slanině, recepty s adžikou, kuře ve slanině, kuřecí maso s adžikou, maso s adzikou, gruzinske kure, gruzínské kuře s adžikou, kuře na adžice, co je to adžika, kuře s fazolkami, maso s adžikou recept, kuřecí s adžikou, fazolkové dobroty, vypecene maso, kureci na adzice, fazolkové kuře se slaninou, adžíka, pečené maso s adžikou, soutez nova cz profil 28209, koření adžika

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, slanina gazdovská, cibule, česnek, fazolky mražené, olej, koření, kopr, vývar kuřecí, sůl

Přidat fotografie receptu